Uhell på cruiseskip fremskyndet død for britisk kvinne

For to år siden døde en alvorlig syk britisk kvinne etter at båren med henne havnet i vannet fra et cruiseskip utenfor Bodø. Nå slår rettsmedisinere fast at kvinnens død ble framskyndet av uhellet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

73-årige Janet Richardson ble liggende flere minutter i iskaldt vann da hun skulle hentes av ei redningsskøyte ved Hjertøya i april 2011. Da den alvorlig syke og bevisstløse kvinnen skulle heises på båre fra cruiseskipet Ocean Countess til redningsskøyta, falt båren i vannet, hvor kvinnen ble liggende i mellom tre og fire minutter. Hun døde senere på sykehus.

Ifølge Sky News konkluderer britiske rettsmedisinere nå med at kvinnen døde som følge av sykdommen, men at oppholdet i det kalde vannet var en «betydelig faktor» og framskyndet dødsfallet, skriver VG.

Redningsselskapet forandret rutiner etter hendelsen. Blant annet skal redningsskøyter fortøyes når de henter personer fra skip i fart.

– Vi tar de fagkyndiges konklusjon til etterretning. Denne saken er trist for alle parter, sier maritim direktør Odd Arne Haueng i Redningsselskapet til VG.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus