Horne: – Opp til barnehagene om de vil lese homoeventyr

Regjeringsskifte: Barne og likestillings minister Solveig Horne mottar nøkkel til ministerens kontor og " egen kjøpte " blomster av avtroppende minister Inga Marte Thorkildsen. Foto: Jon Eeg / NTB scanpix
Regjeringsskifte: Barne og likestillings minister Solveig Horne mottar nøkkel til ministerens kontor og " egen kjøpte " blomster av avtroppende minister Inga Marte Thorkildsen. Foto: Jon Eeg / NTB scanpix

Påtroppende barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne (Frp) sa at barnehagene selv skal få avgjøre om de vil lese homoeventyr eller ikke, da hun overtok ministerjobben etter Inga Marte Thorkildsen (SV) onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Første dag som statsråd ble preget av bråk og sterke reaksjoner på en tre år gammel twittermelding fra Fremskrittspartiets Solveig Horne.

Bakgrunnen var at hun i 2010 stilte spørsmålet: «Lurer på om det er helt greit at barnehagene leser homoeventyr for små barn?» på Twitter.

Under nøkkeloverrekkelsen onsdag ettermiddag ble hun nok en gang utfordret på temaet.

– Har du noe imot at barnehagene leser slike eventyr for barna?

– Nei, det må være opp til den enkelte barnehage hvilken plattform de legger seg på i samarbeid med foreldrene, sier Horne til NTB.

– Twittermeldingen kom for tre år siden i forbindelse med en debatt om noen bøker. Nå skal jeg konsentrere meg om å være statsråd for alle, både homofile, heterofile og lesbiske, sier Horne.

– Ta vare på barna

En svartkledd og tydelig beveget avtroppende statsråd, Inga Marte Thorkildsen, hadde et klart budskap i forkant av nøkkelkortoverrekkelsen.

– Kjære statsråd Hole, du vet at barna, og særlig utsatte barn, er min hjertesak. Og jeg kan ikke gi deg dette uten å be deg ta godt vare på dem. Kjemp for dem, så skal jeg heie fra sidelinjen, sa Thorkildsen, før hun i full fart forsvant ut av døren på sitt gamle kontor.

Thorkildsen uttalte tidligere onsdag at hun frykter at

Horne vil gjøre endringer innfor barnevernet som gjør at det skapes ny usikkerhet for barnevernsbarna. Særlig advarte hun mot større privatisering av feltet.

– Større valgfrihet

Horne sier feltene hvor man vil se størst forskjell mellom henne og hennes forgjenger er i familiepolitikken.

– Vi ønsker å gi familiene en større valgfrihet og selvråderett enn den avtroppende regjeringen har hatt, sier Horne til NTB.

Solberg-regjeringen har allerede programfestet at dagens fedrekvote på 14 uker reduseres til ti uker, og de åpner for en rekke unntaksbestemmelser når det gjelder kravet om at far må ta disse ti ukene hvis ikke familien skal miste dem.

Den ny regjeringen vil også gjeninnføre kontantstøtten for toåringer, som den rødgrønne regjeringen fjernet i fjor.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus