Hagen: – Kontroversielt, men forståelig med Hoksrud

At stortingsrepresentant Bård Hoksrud blir statssekretær mener partinestor Carl I. Hagen  er kontroversielt. Foto: NTB scanpix.
At stortingsrepresentant Bård Hoksrud blir statssekretær mener partinestor Carl I. Hagen er kontroversielt. Foto: NTB scanpix.

Partinestor Carl I. Hagen mener det er kontroversielt at stortingsrepresentant Bård Hoksrud blir statssekretær, men forstår sitt tidligere parti.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hoksrud, en fremtredende Frp-politiker, blir statssekretær for Ketil Solvik-Olsen i Samferdselsdepartementet. Det er i utgangspunktet kontroversielt å hente statssekretærer fra Stortinget.

– Ketil Solvik-Olsen har ikke erfaring fra samferdsel, det har Bård Hoksrud. Derfor gjør de dette slik at han i en tid kan hjelpe Ketil, sier Hagen til TV 2.

Partinestoren erkjenner at det er et kontroversielt valg.

Les også: Frp og Høyre lover høyt tempo i veibyggingen

– De vet at dette er kontroversielt, men tar belastningen det er å bryte dette prinsippet, sier Hagen.

Solvik-Olsen har bakgrunn som sosialøkonom, men får altså samferdselsministerposten som er svært viktig for Frp. Hoksrud har god fartstid som samferdselspolitisk talsmann.

– Jg er veldig ydmyk, det er en stor ære å få denne jobben, sier Hoksrud til TV 2.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus