Stoltenberg: – Har fått et nært forhold til kongen

Avtroppende statsminister Jens Stoltenberg (Ap) ønsket ikke å gå nærmere inn på den politiske hverdagen i opposisjon etter at regjeringen Stoltenberg hadde sitt siste statsråd på Slottet onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men Stoltenberg hadde ikke noe imot å fortelle at han gjennom sine åtte år som regjeringssjef hadde fått et nært forhold til Kong Harald.

– Jeg har fått et nært forhold til kongen siden vi har jobbet så lenge sammen. Det er en fin skikk i Norge med statsråd der kongen deltar som statsoverhode. Vi har utviklet et tillitsforhold og en nærhet som jeg har satt veldig stor pris på, sa Stoltenberg.

Da den avtroppende regjeringen kom ut på slottsplassen og fikk sine obligatoriske blomster, åpnet Stoltenberg med å beskrive hvordan det siste statsrådet var blitt gjennomført.

Bakgrunn: Her er Norges nye regjering

– Vi fattet to beslutninger i dag. Den ene beslutningen var at den sittende regjeringen fikk innvilget sin søknad om avskjed, og den andre beslutningen var at en ny regjering ble utnevnt. Åtte års arbeid er dermed avsluttet og jeg vil takke for tilliten som vi har blitt vist. Jeg vil også takke statsrådene for det arbeidet som er blitt gjort, sa Stoltenberg.

Stoltenberg ville ikke si så mye om hvordan den politiske hverdagen vil bli i opposisjon, men beskrev seg selv som en saklig, konstruktiv og ryddig opposisjonsleder.

Reaksjon: Her er dommen over Erna Solbergs regjering

– Jeg har vært i denne situasjonen før fra 2001 til 2005 da jeg hadde tilsvarende rolle i forhold til regjeringen Bondevik 2. Rollene er de samme selv om oppgaver og saker vil være forskjellig, sa Stoltenberg.

– Akkurat i dag er jeg opptatt av å gratulere den nye regjeringen. Den politiske hverdagen kommer raskt og da kan vi komme tilbake og snakke om de politiske sakene, avsluttet han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus