Minst 16 døde i tyfon i Japan

Minst 16 mennesker er meldt omkommet og 45 savnet etter at en tyfonen Wipha rammet Japan.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyfonen svekket seg senere til tropisk lavtrykk, og atomkraftverket Fukushima unngikk større skader.

Et tropisk lavtrykk har vindhastigheter på opptil 17 sekundmeter, mens tallet i en tyfon ligger over 33 sekundmeter. Før den svekket seg, ble Wipha betegnet som den sterkeste tyfonen i Japan på flere år, og mange fryktet nye skader på Fukushima-anlegget.

Miljøvernorganisasjonen Bellona var blant de som advarte om at hvis Wipha hadde truffet anlegget med full kraft, ville det kunne føre til nye store utslipp av radioaktivitet.

Men onsdag formiddag norsk tid var det klart at noe slikt ikke hadde skjedd.

Driftsselskapet Tepco måtte riktignok slippe ut rundt 40 tonn lavradioaktivt vann etter at heftig regn hadde ført til stigende vannstand i beholderne. Men strålingen i vannet som ble sluppet ut, lå betydelig under grensen for det skadelige, het det i en kunngjøring fra Tepco.

Skoler ble stengt, hundrevis av flygninger og lyntogavganger kansellert og tusener av mennesker evakuert etter at tyfonen traff Tokyo tidlig onsdag morgen lokal tid. Hovedstaden slapp større skader.

Se flere bilder fra Tokyo:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus