Mistenkt norsk terrorist frikjent for drap i Somalia

Både kenyansk og norsk politi er sikre på at 23-åringen hadde en aktiv rolle da terrorister angrep kjøpesenteret Westgate i Nairobi 21. september. Foto: EPA / NTB scanpix.
Både kenyansk og norsk politi er sikre på at 23-åringen hadde en aktiv rolle da terrorister angrep kjøpesenteret Westgate i Nairobi 21. september. Foto: EPA / NTB scanpix.

Den 23 år gamle nordmannen som kenyansk politi mener deltok i terrorangrepet i et kjøpesenter i Nairobi i september, ble i fjor frikjent for et brutalt drap i Somalia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordmannen som i mange år var bosatt i Larvik før han reiste tilbake til Mogadishu, ble sammen med et medlem av terrorgruppa al-Shabaab arrestert i Somalias hovedstad i fjor, tiltalt for et brutalt drap, skriver Dagbladet.

Al-Shabaab-medlemmet ble dømt til døden mens nordmannen ble frikjent. 23-åringen nektet ethvert kjennskap til drapet, skriver avisen.

Både kenyansk og norsk politi er sikre på at 23-åringen hadde en aktiv rolle da terrorister angrep kjøpesenteret Westgate i Nairobi 21. september.

67 uskyldige mennesker ble drept og nettopp al-Shabaab tok på seg ansvaret for terroraksjonen.

Les også: Terrormistenkt ringte Norge under angrep i Nairobi

Politiets sikkerhetstjeneste bekreftet i helgen at en navngitt norsk statsborger med somalisk bakgrunn kan ha vært involvert i terroraksjonen. PST-etterforskere er nå i Kenya for å bistå i etterforskningen.

Norsk politi har ifølge Dagbladet hatt god kjennskap til 23-åringens aktiviteter i Norge. Han har blant annet operert med flere forskjellige identiteter.

Les også: Norsk statsborger kan ha vært involvert i terrorangrepet i Kenya

Ifølge avisen er det uklart hvor 23-åringen har oppholdt seg etter at han hadde sittet varetektsfengslet i Mogadishu i flere måneder.

Verken norsk eller kenyansk sikkerhetspoliti er sikre på hva som skjedde med 23-åringen under angrepet i Nairobi. Han kan være død, eller han kan også ha klart å rømme.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus