Sarpsborg-sjåfør tatt med 3,4 i promille

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 51-årig mann fra Sarpsborg er dømt til 30 dagers fengsel for å ha kjørt bil med 3,4 i promille. Promille over 3 kan være dødelig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

51-åringen er også dømt til å betale 20.000 kroner i bot, og han mister førerretten i fem år, noe som er ett år mer enn påtalemyndigheten ba om, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

Politiet fikk mistanke om promillekjøring da mannen – med en kamerat i bilen – kjørte vinglete og i lav hastighet ved Lande i Sarpsborg. Han innrømmet umiddelbart å ha drukket en del vodka.

– Retten bemerker at det tilhører sjeldenhetene at kjøring i påvirket tilstand finner sted med en så høy promille som tiltalte hadde på tidspunktet for kjøringen. En så høy promille vil normalt sette de mest basale funksjoner hos de fleste mennesker ut av spill, heter det i dommen fra Sarpsborg tingrett.

Om svært høy promille skriver Folkehelseinstituttet følgende: «Bevisstheten nedsettes og man kan bli bevisstløs. Pustesenteret i hjernen kan hemmes. Oppkast er vanlig. Promille over 3 kan være dødelig».