- Nordmenn hevder å ha sett Madeleine

Foto: AFP / NTB scanpix.
Foto: AFP / NTB scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Privatetterforsker Finn Abrahamsen har blitt kontaktet av nordmenn som hevder å ha sett Madeleine McCann i Spania. Kripos bistår britisk politi i etterforskningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Madeleine McCann forsvant fra feriestedet Praia da Luz i Portugal i 2007, da hun var tre år gammel. Natt til mandag offentliggjorde Scotland Yard tegninger av personer britisk politi ønsker å komme i kontakt med etter forsvinningen.

Til TV 2 sier privatetterforsker Finn Abrahamsen at han siden bildene ble offentliggjort har blitt kontaktet av nordmenn som hevder å ha sett Madeleine.

– Det var en dame som hadde vært på ferietur i Spania for halvannet til to år siden. På et kjøpesenter mente hun å ha observert den etterlyste jenta sammen med en eldre mann, og var ganske sikker på at dette kunne være den de etterlyser, sier Abrahamsen.

Les også: – Aldri vært nærmere et svar rundt Madeleine McCann

– Kan vekke minner

Overfor Dagbladet forteller Abrahamsen at de fleste som har tatt kontakt med han hevder å ha sett den britiske jenta i Spania.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– En mener å ha sett henne i Benidorm kort tid etter forsvinningen, mens andre mener å ha observert henne andre steder i Spania sammen med en eller flere andre personer, sier Abrahamsen.

I BBC-programmet «Crimewatch» som ble sendt mandag kom det nye opplysninger om forsvinningen. I programmet fikk man se en rekonstruksjon fra kvelden Madeleine forsvant og seerne fikk se hvilke klær jenta hadde på seg den aktuelle kvelden.

– De har endret tidslinja, og mener hun kanskje ble bortført en time tidligere enn antatt. Det fokuseres også veldig på å vise bilder av Madeleine slik hun var da hun forsvant. Dette kan vekke minner, og handler om å prøve å skru tida litt tilbake, sier Abrahamsen til Dagbladet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Tror på gjennombrudd i Madeleine-saken

Kripos koblet inn

Kripos bekrefter at britisk politi har kontaktet dem om bortføringen av Madeleine McCann i Portugal for seks år siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi kan bekrefte at norsk politi har mottatt bistandsanmodning fra britiske politimyndigheter vedrørende Madeleine McCann-forsvinningen.

– Da dette er en britisk etterforskning har vi ingen mulighet til å si noe videre om innholdet i bistandsanmodningen, hvilke undersøkelser vi har foretatt eller resultatet av disse, sier kommunikasjonssjef Anne Bye Sandal i Kripos til ABC Nyheter.

Scotland Yard vil ikke gå i detalj hva henvendelsen dreier seg om.

– Vi har sendt i alt 30 henvendelser til politiet i en rekke land over hele Europa, sier pressetalsmann Eddie Townsend i Scotland Yard til NTB.

– Vi følger opp spor som telefonbevegelser og lignende som ble gjort i området på det aktuelle tidspunktet. Ut over det kan jeg ikke kommentere saken, sier han videre.

Les også: Mann knyttes til fantombilder i Madeleine-saken

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nye tips

Også dansk politi har assistert britisk politi i saken, da med informasjon om mobiltrafikk fra ni danske mobiltelefoner i området, melder dansk TV 2.

Det har kommet inn en rekke nye tips i saken etter at britisk politi mandag offentliggjorde nye fantomtegninger av en mann som knyttes til bortføringen av den lille jenta i mai 2007. Det er blant annet kommet inn tips om en navngitt mann.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– To personer har ringt inn og fortalt om mannen, og begge oppga samme navn, sier etterforskningsleder Andy Redwood på programmet Crimewatch, som ble sendt på BBC mandag kveld. Programmet ble også sendt på tysk og nederlandsk TV.

Les også: Tror Madeleine ble kidnappet senere enn antatt

Se klipp fra Crimewatch-episoden under:

En rekke land

Innholdet i henvendelsen til Kripos er ikke kjent, men etterforskningen av saken har berørt en rekke land. 442 personer er blitt avhørt, og 41 mulige mistenkte er identifisert.

Madeleine ble kort tid før fireårsdagen sin bortført fra ferieleiligheten familien bodde i på Praia da Luz på kvelden 3. mai. Siden har ingen sett jenta, men foreldrene Kate og Gerry har jobbet utrettelig for å finne ut hva som skjedde med datteren.

Les også: Portugisisk politi gjenåpner Madeleine-saken