Mann dømt for kidnapping og voldtekt i Hordaland

En 30 år gammel mann er i Bergen tingrett dømt til fengsel i fire og et halvt år for frihetsberøvelse av en ti år gammel jente, samt voldtekt av en 18 år gammel jente i en pirattaxi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kidnappingen fant sted 22. mars i fjor. Voldtekten fant sted fem måneder senere, skriver Bergensavisen.

Retten mener voldtekten, som fant sted i en piratdrosje, kan sammenlignes med overfallsvoldtekt.

Tobarnsfaren, som har bodd sju år i Norge, fikk også inndratt førerkortet for alltid fordi retten mener bilen var et nødvendig virkemiddel for å gjennomføre voldtekten mannen er dømt for.

I mars i fjor dro han en 10 år gammel jente inn i bilen før han kjørte. Ifølge tiltalen skal han ha kjørt på noen avsidesliggende veier i Kringlebotn og stanset. Jenta klarte å flykte da mannen skulle føre henne inn i baksetet.

«Selv en kortvarig frihetsberøvelse av slik karakter er å anse som en alvorlig handling», står det i dommen fra Bergen tingrett.

30-åringen har nektet enhver befatning med både frihetsberøvelse og voldtekt. Han hevdet at den da 18 år gamle kvinnen selv tok initiativ til sex og at han ikke klarte å beherske seg.

I tillegg til fengselsstraffen er mannen også dømt til å betale 150.000 i oppreisning til voldtektsofferet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus