Ny Aftenposten-redaktør vil ta tradisjonen inn i framtiden

– Vi har en sterk papiravis og en for svak posisjon digitalt. Det må vi gjøre noe med, sier Aftenpostens nye sjefredaktør Espen Egil Hansen (48).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hansen tar over jobben etter Hilde Haugsgjerd 2. desember. Den morgenen vil han starte med en runde som avisbud, den mangeårige VG-mannens første skritt for å bli kjent med Aftenposten fra innsiden.

I årevis har han vært en sentral person i VG, der han startet som fotograf. Siden 2000 har han spilt en viktig rolle i avisas digitale suksess. Den erfaringen har Aftenposten behov for.

– Papiravisa er og blir fortsatt viktig, men vi vil få flere og flere lesere i det digitale. Vi må sørge for at den gode journalistikken når ut til dem som ønsker å lese Aftenposten på mobiltelefon eller på en annen skjerm, sier han til NTB, og varsler små, heller enn store, endringer for å finne ut hva som fungerer.

Hansen knytter Aftenposten til «kvalitet, vesentlighet, dybde og fortellerglede», og sier han håper å bringe den journalistiske tradisjonen videre.

– Jeg har i 20 år fått kaffe og Aftenposten servert på sengen hver morgen, så jeg har et veldig nært forhold til Aftenposten, sier han med et smil.

Ser endringene

Hansen får mange godord med på veien inn i den nye jobben.

– Espen er kanskje den redaktøren i Norge med best overblikk og størst kunnskaper om de endringene som nå skjer i mediebransjen. Han er en erfaren publisist, og forstår den sentrale rollen Aftenposten skal ha i den norske samfunnsdebatten, sier styreleder Didrik Munch i Aftenposten i en pressemelding om nyansettelsen.

På Twitter var det flere positive reaksjoner på ansettelsen.

– Fullblods journalist. Praktisk strateg. Hyggelig kar. Meget godt valg, skriver avisens egen politiske redaktør, Harald Stanghelle.

– I sjefredaktør Espen Egil Hansen får Aftenposten en unik digital historieforteller, visjonær medieleder og utrolig hyggelig kollega. Gratulerer begge, lyder hilsenen fra administrerende redaktør Andreas Thorsheim i Bergens Tidende.

Mange verktøy

Hansen selv mener digitale medier, med sin mulighet for hurtig rapportering og kobling til levende bilder, gir fantastiske muligheter til å fortelle historier på ulike måter og være tett på lesere og publikum. Men internett og digitalisering har ført mediene inn i en spesiell tid, påpeker han.

– Det er en fantastisk opplevelse for brukere og lesere, men en stor utfordring for oss som driver mediet, først og fremst fordi det er vanskelig å finansiere journalistikken, påpeker han.

Solid erfaring

Espen Egil Hansen begynte i VG i 1991, og var fotograf og nyhetsleder før han i 2000 ble ansatt som redaksjonssjef og senere redaktør i VG Multimedia AS.

Fra 2008 til 2011 var han ansvarlig redaktør i samme selskap og fra 2011 digitalredaktør med ansvar for VG Nett, VGTV, VG Mobil og VG+.

Han har også sittet i hovedstyret i Norsk Redaktørforening siden 2009.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus