Angivelig terrorangrep avverget i London

Ifølge nyhetsbyrået AP skulle angrepet som nå skal være avverget ligne det som skjedde i et kjøpesenter Kenyas hovedstad Nairobi. Foto: EPA / NTB scanpix.
Ifølge nyhetsbyrået AP skulle angrepet som nå skal være avverget ligne det som skjedde i et kjøpesenter Kenyas hovedstad Nairobi. Foto: EPA / NTB scanpix.

Fire menn i 20-årene avhøres av politiet i London etter at de søndag ble pågrepet i en antiterroraksjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge nyhetsbyrået AP skulle angrepet som nå skal være avverget ligne det som skjedde i et kjøpesenter Kenyas hovedstad Nairobi. Det opplyser en tjenestemann til nyhetsbyrået.

De fire mennene som er pågrepet er alle britiske statsborgere i alderen 25 til 29 år med bakgrunn fra Tyrka, Pakistan, Algerie og Aserbajdsjan.

De fire ble pågrepet søndag etter en planlagt, koordinert aksjon flere steder i London.

Britisk politi avfyrte skudd mot en dekkene på bil under en av pågripelsene.

Etter britisk terrorlovgivning kan de fire mennene holdes i varetekt i inntil 48 timer, men varetekten kan forlenges i inntil 14 dager.

Den 7. juli 2005 ble 52 mennesker drept da fire selvmordsbombere gikk til angrep mot transportsystemet i London. Nesten 800 ble såret i terroangrepet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus