Mann pågrepet for knivran i Oslo

Politiet undersøker om 23-åringen de har pågrepet kan knyttes til noen av de 15 uløste overfallsranene i hovedstaden i helgen. Illustrasjonsfoto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix.
Politiet undersøker om 23-åringen de har pågrepet kan knyttes til noen av de 15 uløste overfallsranene i hovedstaden i helgen. Illustrasjonsfoto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix.

En 23 år gammel mann ble natt til tirsdag pågrepet mistenkt for knivran i Oslo sentrum.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ranet natt til tirsdag fant sted klokka 3.15 ved Nasjonalteateret i Karl Johans gate. Offeret var en 26 år gammel mann.

– Like etter ranet løp gjerningsmannen oppover mot Slottsparken med kniv. Flere vitner følte seg truet og redd, og ringte politiet. Etter få minutter ble mannen pågrepet av politiet i Fredriks gate, sier operasjonsleder Martin Todnem i Oslo politidistrikt til NTB.

15 overfallsran

Todnem forteller verken 26-åringen eller noen av vitnene ble skadd. Politiet hadde imidlertid en patrulje like i nærheten og flere kom til og deltok i pågripelsen.

– Flere enheter var med og pågrep ham. Det ble også funnet en kniv. Mannen er tatt med til arresten og vil bli avhørt, sier operasjonslederen.

I helgen skjedde det hele 15 overfallsran i Oslo, men uten at noen gjerningsmenn ble pågrepet. Politiet undersøker nå om den pågrepne mannen kan ha deltatt i ett eller flere av disse ranene.

– Forhåpentligvis vil etterforskningen avdekke om den pågrepne mannen har vært involvert i andre hendelser i helgen, sier Todnem.

Den pågrepne 23-åringen er høy og lys i huden, en beskrivelse som ifølge operasjonslederen kan passe med beskrivelsen av en gjerningsmann fra et ran på Ensjø i helgen.

Særdeles brutale

Politiet mistenker at flere av ranene i Oslo i helgen ble begått av de samme gjerningsmennene, skriver Dagsavisen.

Flere av ranene skjedde i dagslys og fellesnevneren for de fleste ranene er at flesteparten av både ofrene og gjerningsmennene skal være under 18 år. Ranene betegnes som særdeles brutale, ifølge politiet.

Fire av ranene skjedde på Stovner i løpet av få timer fredag kveld. Politiet mistenker at to gutter på samme alder står bak alle fire.

– I ett av tilfellene ble offeret angrepet bakfra. Da han så klarte å yte motstand, fikk han en kniv på strupen av den andre raneren, sier stasjonssjef John Roger Lund ved Stovner politistasjon til avisen.

Ungdomsranene i distriktet påfører ofrene store traumer og mange får angst og blir redd for å bevege seg ute, ta buss til trening og generelt fungere sosialt, sier Lund. Han er sikker på at de unge gjerningsmennene vil fortsette å begå ran dersom det ikke får konsekvenser.

– Vi erfarer at terskelen for å begå slike brutale ran bare blir lavere og lavere dersom gjerningsmennene ikke opplever skikkelige konsekvenser, sier han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus