Mann knyttes til fantombilder i Madeleine-saken

Denne mannen er av stor interesse for etterforskerne i Madeleine-saken. Nå kan politiet ha fått navnet hans. Foto Metropolitan Police/Reuters/NTB scanpix.
Denne mannen er av stor interesse for etterforskerne i Madeleine-saken. Nå kan politiet ha fått navnet hans. Foto Metropolitan Police/Reuters/NTB scanpix.

Over seks år etter at lille Madeleine McCann forsvant, kan britisk politi stå overfor et gjennombrudd i etterforskningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To tips om en navngitt mann har kommet etter at politiet offentliggjorde to fantomtegninger.

Fantomtegningene er av en mann som settes i forbindelse med forsvinningen til Madeleine, som ble bortført fra en ferieleilighet i Portugal i mai 2007.

– To personer har ringt inn og fortalt om mannen, og begge oppga samme navn, sier etterforskningsleder Andy Redwood på programmet Crimewatch, som ble sendt på BBC mandag kveld. Programmet ble også sendt på tysk og nederlandsk TV.

– Det har vært veldig god respons på tegningene, sa etterforskningslederen. Da programmet var over, hadde politiet mottatt over 300 telefonhenvendelser og 170 eposter med tips.

– Responsen har vært overveldende, sier Redwood.

Se klipp fra Crimewatch-episoden: (Artikkelen fortsetter under videoen)

Hovedmistenkt

Mannen på bildene betraktes nå som den hovedmistenkte i saken, ifølge den britiske avisen Daily Mirror. De datagenererte bildene er tegninger som er basert på beskrivelser fra to øyenvitner som så mannen den kvelden Madeleine McCann forsvant.

– Mannen er kanskje, eller kanskje ikke, nøkkelen til å løse denne etterforskningen, men det er av stor betydning for oss å oppspore ham og snakke med ham, sier etterforskningslederen, ifølge BBC.

Mannen beskrives som hvit, mellom 20 og 40 år gammel, normalt bygget og av middels høyde. Han har kort brunt hår og er glattbarbert.

Les også: BBC rekonsturerer Madeleine-forsvinningen

– Vi har vitner som plasserer ham i dette området rundt tidspunktet da Madeleine forsvant, sier Redwood.

To av vitnene, et par fra Irland, har forklart at de så mannen bære på en jente som lignet på Madeleine. Jenta var ifølge paret i dyp søvn og tre-fire år gammel, skriver The Sun.

Forhåndsplanlagt

Etterforskerne sier at forsvinningssaken bærer kjennetegn av å ha vært planlagt på forhånd.

Men sier at de også ser på mulighetene for at forsvinningen kan knyttes til innbrudd og falske innsamlingsaksjoner som ble avdekket i området der treåringen forsvant.

Bortføringen av Madeleine McCann er en av de mest omtalte kriminalsaker i nyere tid. Portugisisk politi henla sin etterforskning i 2008 mens Scotland Yard innledet ny etterforskning av saken våren 2011.

Les også: Britisk politi offentliggjør bilde av Madeleine-mistenkt

Madeleines foreldre, Kate og Gerry McCann, har selv vært mistenkt i saken, men ble fritatt for mistanke i 2008.

Bebreidet seg selv

I Crimewatch-programmet sier Kate McCann at hun i årevis både har bebreidet seg selv og vært seg rasende på seg selv for at hun og mannen bestemte seg for å spise ute den skjebnesvangre kvelden.

Les også: Politiet skal frigi bilde av Madeleine-mistenkt

– Men til sjuende og sist er det ikke vi som har begått denne forbrytelsen. Det er en person som har gått inn i leiligheten og har tatt en liten jente bort fra sin familie, sier hun.

3. mai 2007, få dager før hun fylte fire år, forsvant Madeleine McCann fra ferieleiligheten i Praia da Luz der hun lå og sov sammen med sine yngre tvillingsøsken mens foreldrene spiste middag på en restaurant et par hundre meter unna.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus