Høgmo hemmeligholder laget

Landslagstrener Per-Mathias Høgmo har ikke offentliggjort startelleveren til morgendagens VM-kvalifiseringskamp mot Island. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
Landslagstrener Per-Mathias Høgmo har ikke offentliggjort startelleveren til morgendagens VM-kvalifiseringskamp mot Island. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Per-Mathias Høgmo stengte mandagens trening på Ullevaal etter 20 minutter og holder laget som skal utfordre Island i VM-kvalifiseringen hemmelig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Før hjemreisen fra Slovenia varslet han tre eller fire endringer i laget, blant annet for å se andre spillere. Mandag svarte han bare i generelle vendinger da han ble spurt om vurderingene han gjør foran laguttaket.

Les også: Høgmo: – Island ganske like oss

– Fokuset er veldig smalt. Det handler om å ta tak i det vi var godt fornøyd med i siste kamp og forsterke det. Det blir økt fokus på samhandling, og da er det sånn at vi må gjøre noen valg om spillere, sa landslagssjefen.

– Jeg håper at en del av dette faller på plass fort, for det kan være at vi må jobbe en del mer med det relasjonelle. En del komponenter datt fort på plass, blant annet spillestyrken i laget. Vi vil fortsette å utvikle vårt eget spill, men så må vi også bli dyktigere foran mål og jobbe med balanseforholdet, fortsatte han.

Les også: Vil ikke gi Island hjelp

– Når vi har ballen mye, og mister den, så kan man få mange gode gjenvinninger høyt i banen. Det så vi i Slovenia. Vi vil videreutvikle det, og også jobbe med posisjoneringen i den bakre fireren når vi blir spilt lavere. Det har hatt hovedfokuset siden sist.

Les også: Island invaderer Ullevaal

Etter den munnfullen fikk ikke journalistene stort mer å tygge på ettersom treningen ble stengt under oppvarmingen.

Alexander Tettey skulle teste kneet på treningen. Gikk det bra, rykker han trolig inn i laget, som i så fall kan komme til å se slik ut (4-4-2): Rune A. Jarstein – Omar Elabdellaoui, Tore Reginiussen, Brede Hangeland, Tom Høgli – Per Ciljan Skjelbred, Alexander Tettey, Stefan Johansen, Tarik Elyounoussi – Ola Kamara, Daniel Braaten.

Les flere fotballnyheter her.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus