Tror Madeleine ble kidnappet senere enn antatt

Britisk politi håper en ny tidslinje skal hjelpe etterforskere i søket etter Madeleine McCann.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Madeleine McCann var tre år da hun forsvant sporløst fra leiligheten familien leide i den lille byen Praia da Luz i Portugal i mai 2007.

Madeleine lå i leiligheten sammen med sine to søsken mens foreldrene spiste middag bare 100 meter unna. Da foreldrene kom tilbake, så de at vinduet var åpent og Maddie var borte.

Siden den gang har portugisiske og britiske etterforskere jobbet på spreng for å finne ut hva som kan ha skjedd med henne.

Les også: Britisk politi offentliggjør bilde av Madeleine-mistenkt

Ny tidslinje

I flere år har etterforskningen antatt at Madeleine forsvant ved 21.15-tiden fra leiligheten.

IKKE GITT OPP: Foreldrene til Madeleine, Kate og Gerry McCann, har aldri gitt opp håpet om å finne datteren. Foto: Ap FOto: ApIKKE GITT OPP: Foreldrene til Madeleine, Kate og Gerry McCann, har aldri gitt opp håpet om å finne datteren. Foto: Ap FOto: Ap

Britiske etterforskere har avdekket at den tidligere antatte tidslinjen knyttet til Madeleines forsvinning inneholder store mangler, sier sjefsetterforsker Andy Redwood i Metropolitan Police.

– Tidslinjen vi nå har etablert har gitt ny betydning til observasjoner og bevegelser av mennesker i og rundt Praia da Luz på den tiden av Madeleines forsvinning. Arbeidet vårt hittil har endret tidslinjen betydelig og versjonen av hendelsene, sier Redwood til Sky News.

Politiet tror nå Madeleine ble kidnappet senere enn først antatt.

Faren Gerry så til barna som sov i leiligheten rundt klokken 21.05, og politiet tror nå at Madeleine forsvant mellom 21.05 og 22.00 den aktuelle kvelden.

Les også: Tror på gjennombrudd i Madeleine-saken

Dokumentar

Mandag kveld klokken 22.00 norsk tid sender BBC en dokumentar som presenterer det nye hendelsesforløpet den kvelden treåringen forsvant.

En 25 minutters rekonstruksjon i BBC-programmet «Crimewatch» skal ifølge etterforskerne vise den mest detaljerte rekonstruksjonen så langt.

Redwood forklarer at samarbeidet med programmet har ført til at de har kunnet rekonstruere den hittil mest detaljerte versjonen av hendelsesforløpet.

Dokumentaren inneholder også intervju med Madeleines foreldre.

– Ved spesielle anledninger, når vi egentlig burde være lykkelige, blir vi minnet på at Madeleine ikke er her, sier Gerry McCann i programmet.

Les også: Finansmann: – Jeg så Madeleine

Etterlyser ukjent mann

ETTERLYST: Scotland Yard har etterlyst denne ukjente mannen etter forsvinningen. Foto: ApETTERLYST: Scotland Yard har etterlyst denne ukjente mannen etter forsvinningen. Foto: Ap

Mandag offentliggjorde Scotland Yard to bilder av en hittil ukjent mann. To vitner hevder mannen bar en ung, sovende jente ved leilighetskomplekset i tidsrommet da Madeleine forsvant.

Jenta skal ha hatt lys, «britisk» hud, blondt skulderlangt hår og en lys eller rosa pyjamas, lik den Madeleine hadde da hun forsvant.

– Mannen er kanskje, eller kanskje ikke, nøkkelen til å løse denne etterforskningen, men det er av stor betydning for oss å oppspore ham og snakke med ham, sier Redwood, ifølge BBC.

Mannen beskrives som hvit, mellom 20 og 40 år gammel, normalt bygget og av middels høyde. Han har kort brunt hår og er glattbarbert.

Les også: – Sjansen for å finne Madeleine har økt

Har ikke gitt opp

Foreldrene til Madeleine Kate og Gerry McCann har aldri gitt opp håpet om å finne datteren, og iverksatte en verdensomspennende kampanje for å forsøke å finne henne.

– Vi er sterkt oppmuntret av den nye informasjonen som er kommet frem i lyset, og som nå får puslebrikkene til å passe sammen, sier foreldre i en pressemelding.

Foreldrene ble en periode mistenkt for å stå bak forsvinningen.

De kom først endelig utenfor mistanke i juli 2008 da det portugisiske politiet henla saken på grunn av manglende bevis. Forsvinningen har fått stor medieoppmerksomhet i hele verden.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus