Drillo innrømmer skuffelse og halvveis sjokk

Egil Olsen er reagerer på NFFs beslutning om å sparke han. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
Egil Olsen er reagerer på NFFs beslutning om å sparke han. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Egil Olsen ble sparket som landslagstrener i fotball for 18 dager siden. Da beskjeden kom innrømmer han at han ble skuffet og var halvveis i sjokk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han sier til TV 2 at han ikke fikk noen skikkelig forklaring på saken, men han følte likevel at han ikke hadde noe valg og måtte gå med på det opplegget forbundsledelsen skisserte.

– Jeg reagerte i etterkant på de spede forsøkene som er gjort på å antyde at dette ble gjort i all fortrolighet. Siem presterte til og med å si på TV at jeg ikke fikk sparken, og det provoserer meg, sier Drillo.

Les også: De norske spillerne vil ikke gi Island hjelp

– Jeg fikk halvveis sjokk, husker jeg. Jeg stotret fram at «betyr dette at jeg ikke skal til Slovenia», forteller Drillo i et intervju med TV 2 Sporten.

Les også: Islendingene invaderer Norge før skjebnekampen

I intervjuet langer han ut mot fotballpresident Yngve Hallen og generalsekretær Kjetil Siem.

Se hele intervjuet med Drilllo:

Neandertalere

Drillo sier at selv om han hadde en vanntett kontrakt med fotballforbundet, måtte han bare godta det opplegget som ble skissert for ham.

– Jeg kan jo se for meg hva som ville ha skjedd hvis jeg hadde sagt nei, sier han i intervjuet.

Han legger heller ikke skjul på at han er temmelig skuffet og har mistet noe av respekten for både fotballpresidenten og generalsekretæren.

– Ut ifra det som har skjedd, så er jeg skuffet over dem begge. Jeg synes hele saken og prosessen har vært dårlig behandlet. Jeg har lyst å bruke et uttrykk som Kjetil Siem lærte meg. Han snakket om ledelse på neanderthalernivå. Jeg synes det er trist at jeg, så vidt jeg vet, er den eneste landslagssjefen i Norge som har fått sparken, fastslår en skuffet Drillo.

Løgn

Norges nye landslagssjef Per-Mathias Høgmo sa til TV 2 Sporten tidligere mandag at Drillo selv ønsket å fratre som landslagssjef. Det avviser Drillo som løgn.

Fotballpresident Yngve Hallen forteller til TV 2 at Drillo takket ja til å gå frivillig, men hvor frivillig avgangen var strides nå partene om.

– Det Drillo sier er en refleksjon fordi han er skuffet. Hvordan vi gikk fram i møtet var at vi fortalte at Per-Mathias Høgmo var ansatt fra 1. januar 2014, men at vi ønsket en løsning, der vi ønsket at han skulle overta med en eneste gang, sier Hallén.

– Forutsetningen var imidlertid at Drillo aksepterte en slik løsning og Per-Mathias aksepterte en slik løsning. Drillo sa at han var overrasket, men aksepterte løsningen fordi det var Per-Mathias som skulle overta, fortsetter fotballpresidenten.

Nå sier fotballpresidenten at han vil rydde opp i denne saken, og han sier han er blitt enig med Drillo om et møte, der de sammen skal gå gjennom hele saken.

Les flere fotballnyheter her.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus