– Sanner skal lede nytt superdepartement

Jan Tore Sanner, nestleder i Høyre, ved Sundvolden Hotel i forbindelse med regjeringsforhandlingene.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
Jan Tore Sanner, nestleder i Høyre, ved Sundvolden Hotel i forbindelse med regjeringsforhandlingene. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Erna Solberg oppretter Kommunal- og moderniseringsdepartementet og plasserer Høyre-nestleder Jan Tore Sanner i sjefsstolen, ifølge Aftenposten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det nye «superdepartementet» får en enorm saksmengde, etter det Aftenposten erfarer, fordi Solberg legger hele porteføljen til dagens Fornyings- og administrasjonsdepartement inn under det som i dag heter Kommunal- og regionaldepartementet.

Ifølge avisen ble Høyres nestleder Jan Tore Sanner tidlig plukket ut til å lede det nye departementet, da det ble klart at han ikke kom til å bli finansminister.

Dermed vil Sanner også få ansvaret for Statens arbeidsgiveransvar, IKT, fornying, bygg, sikkerhet og sikkerhetstjenester – i tillegg til den allerede betydelige mengden ansvarsområder som i dag ligger til Kommunaldepartementet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus