Islendingene invaderer Ullevaal

Islands Alfred Finnbogason scorrr 2-0 målet på keeper Espen Bugge Pettersen sist gang lagene møttes. Den gang ble kampen spilt på Reykjavik. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Islands Alfred Finnbogason scorrr 2-0 målet på keeper Espen Bugge Pettersen sist gang lagene møttes. Den gang ble kampen spilt på Reykjavik. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Det er ventet mellom 8000 og 9000 tilskuere på Ullevaal tirsdag. Bortimot hver tredje publikummer kommer fra Island.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

A-landslaget fenger ikke. Tilskuersnittet har stupt det siste året. 15 millioner kroner mindre i billettpenger enn budsjetter, lyder fotballforbundets dystre regnestykke.

– 2500 islendinger, opplyser kommunikasjonssjef Svein Graff om andelen bortefans i tirsdagens VM-kvalkamp mellom Norge og Island.

Les også: Island møter en kjølig kveld på Ullevaal

Ikke noe å spille for

Norge er ute av VM-dansen. Brasil-VM blir noe som må følges via fjernsynsapparatet. For Island lever håpet. Seier på Ullevaal tirsdag garanterer Island omspill.

Les også: Ingen Drillo-markering mot Island

– Nå har vi ikke noe å spille for, om vi tenker på å komme til VM. Men en landskamp burde være attraktiv og gøy å se på uansett. Jeg skulle ønske at det kom flere folk, men sånn er det bare. Vi må prestere bedre, så kommer folk tilbake igjen, sier keeper Rune Almenning Jarstein.

By på seg selv

Han mener både bedre resultater og at spillerne byr litt mer på seg selv, er nøkkelen til publikumsfest på nasjonalarenaen.

– Hadde vi hatt muligheten til å nå VM, hadde det nok vært mye mer folk. Vi må gjøre vårt ytterste på banen og stille opp på det meste utenfor banen for å by mer på oss selv og representere Norge, sier Viking-keeperen.

Ola Kamara lover norske fans underholdning.

– Vi må bare vise at vi er bedre enn Island, underholde publikum og spille god, offensiv fotball, sier Godset-spissen.

Les flere fotballnyheter her.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus