Fange gravde seg ut av cella med smørekniv

Om den varetektsfengslede albaneren hadde lest om rømningseksperten Ole Høiland på cella i Hamar fengsel vites ikke, men sikkert er det at han grytidlig mandag hadde klart å grave seg ut i friheten med en smørekniv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et stunt som minner svært om det langtidsfangen Andy Dufresne (Tim Robbins) foretar i suksessfilmen «Frihetens regn» fra 1994, klarte 29-åringen å lage et stort nok hull i ytterveggen i bygget fra 1863 til han klokka 5.50 kunne erklære seg selv på rømmen, melder Hamar Arbeiderblad.

Bilder fra overvåkingskameraer i fengselet viser at mannen krabbet gjennom hullet og ut i luftegården, klatret raskt over gjerdet og forsvant. En drøy time senere ble graveprosjektet oppdaget av en fengselsbetjent som kom på jobb. Albaneren vurderes ikke som farlig av politiet.

Den etterlyste fangen var varetektsfengslet i en narkotikasak, som han fikk siste kjennelse for 2. oktober. Han har sittet i varetekt siden desember i fjor.

Det er ikke kjent hvor lang tid han har brukt på å grave seg ut, men han har trolig holdt på i flere dager.

– Ettersom vi har våre kontrollrutiner, antar vi at gravingen ikke har pågått altfor lenge. Sannsynligvis har han gjort det meste i løpet av natten, tror fengslets leder Jan Korsvold.

Det er litt over fem år siden noe lignende skjedde i det samme fengslet. Natt til tirsdag 12. august 2008 gravde en fange seg ut gjennom veggen med en kleshenger. Deretter brukte han et laken til å fire seg ned murveggen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus