Politiets responstid er 23 minutter

Når politiet skal ha med seg våpen, er responstiden hele 39 minutter. Gjennomsnittet for alle utrykningene er 29,1 minutter. Illustrasjonsfoto: Hans Ohrstrand / NTB scanpix.
Når politiet skal ha med seg våpen, er responstiden hele 39 minutter. Gjennomsnittet for alle utrykningene er 29,1 minutter. Illustrasjonsfoto: Hans Ohrstrand / NTB scanpix.

Det tar politiet i gjennomsnitt 23 minutter å rykke ut på alarmoppdrag. Responstiden er mer enn dobbelt så lang som politiet tidligere har gitt inntrykk av.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Når politiet skal ha med seg våpen, er responstiden hele 39 minutter. Gjennomsnittet for alle utrykningene er 29,1 minutter, skriver Aftenposten.

I en rapport som daværende justisminister Knut Storberget la fram i 2008, ble den gjennomsnittlige responstiden anslått til ni-ti minutter. Responstiden er dermed mer enn dobbelt så lang.

Det er store regionale forskjeller. Den gjennomsnittlige responstiden varierer fra om lag 20 til 57 minutter mellom de ulike politidistriktene.

Tallene kommer fram i en ny dataanalyse som Politidirektoratets endringsprogram har laget for politidirektør Odd Reidar Humlegård.

Les også: - Vi vil ha et rullende politi

Til sammen 22.300 politiutrykninger fra januar til mai er kartlagt i undersøkelsen. Dette er den største og mest omfattende målingen av politiets responstid som er gjennomført. Rapporten blir lagt fram på et politisjefmøte som starter mandag.

Målet med undersøkelsen er å lage et system for permanent måling av politiets reaksjonsevne.

Les også: Mer organisert krim - færre blir tatt

– Dette er en veldig viktig rapport for endringene vi gjør i politiet. Dette må sees sammen med endringene vi foreslår i struktur og driftsnivå. Enkelte steder må du vente 20 til 30 minutter. Det kan være veldig mye hvis det står om liv og helse. Vi har for store ulikheter i dag, og det er derfor vi foreslår å redusere antallet politidistrikter, sier Humlegård til Aftenposten.

Politianalyseutvalget har foreslått å kutte antallet politidistrikter fra dagens 27 til seks.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus