Britisk politi offentliggjør bilde av Madeleine-mistenkt

Britisk politi har offentliggjort to fantombilder av en mann som settes i forbindelse med forsvinningen til Madeleine McCann. Treåringen forsvant fra foreldrenes ferieleilighet i Portugal i mai 2007.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De datagenererte fantombildene er tegninger som er basert på beskrivelser fra to øyenvitner som så mannen den kvelden Madeleine McCann forsvant, melder BBC.

– Mannen er kanskje, eller kanskje ikke, nøkkelen til å løse denne etterforskningen, men det er av stor betydning for oss å oppspore ham og snakke med ham, sier etterforskningsleder Andy Redwood, ifølge BBC.

Flere vitner

Mannen beskrives som hvit, mellom 20 og 40 år gammel, normalt bygget og av middels høyde. Han har kort brunt hår og er glattbarbert.

– Vi har vitner som plasserer ham i dette området rundt tidspunktet da Madeleine forsvant, sier Redwood.

To av vitnene, et par fra Irland, har forklart at de så mannen bære på en jente som lignet på Madeleine. Jenta var ifølge paret i dyp søvn og tre-fire år gammel, skriver The Sun.

Les også: Politiet skal frigi bilde av Madeleine-mistenkt

Mannen skal ha båret jenta i en ubekvem stilling langs en vei i nærheten av hotellet der Madeleine ble borte. Jenta paret skal ha sett hadde lys, «britisk» hud, blondt skulderlangt hår og en lys eller rosa pyjamas, lik den Madeleine hadde da hun forsvant.

Saken fortsetter under bildetDenne mannen er av stor interesse for etterforskerne i Madeleine-saken. Foto Metropolitan Police/Reuters/NTB scanpix.Denne mannen er av stor interesse for etterforskerne i Madeleine-saken. Foto Metropolitan Police/Reuters/NTB scanpix.

Andre menn

Mannens nasjonalitet er ukjent. Politiet ønsker også å snakke med flere andre menn i forbindelse med saken, to av dem tysktalende, ifølge den britiske avisen The Times og tyske Bild-Zeitung.

– Jeg vil dra til Nederland, Tyskland og Irland for å be allmennheten om hjelp der, sier Andy Redwood.

Til uken reiser Madeleines foreldre til Tyskland for å delta i et TV-program om de nye opplysningene i saken, skriver Daily Mail.

Les også: Tror på gjennombrudd i Madeleine-saken

Forsvinningssaken er en av de mest omtalte kriminalsaker i nyere tid. Derfor er det stor interesse for BBC-programmet Crimewatch , som sendes mandag kveld. Portugisisk politi henla saken i 2008, mens britisk politi de siste årene har gjennomgått hele saken på nytt.

I forrige uke sa britisk politi at analyser av mobildata fra tusenvis av mennesker som var på ferieanlegget Praia da Luz på det tidspunktet Madeleine forsvant, kan gi nye ledetråder.

Nye intervjuer

Etterforskerne har avhørt 442 personer i løpet av de siste årene og har identifisert 41 mulige mistenkte personer, selv om ingen ennå er pågrepet.

Programmet inneholder også en 25 minutter lang rekonstruksjon av hendelsesforløpet og nye intervjuer med foreldrene Kate og Gerry McCann. Foreldrene har aldri gitt opp håpet om å finne datteren, og iverksatte en verdensomspennende kampanje for å forsøke å finne henne.

Få dager før hun fylte fire år, forsvant Madeleine McCann fra ferieleiligheten i Portugal der hun lå og sov sammen med sine yngre tvillingsøsken mens foreldrene spiste middag et par hundre meter unna.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus