– Børge Brende har sagt ja til å bli utenriksminister

BLIR UTENRIKSMINISTER: Høyres Børge Brende har ifølge flere kilder sagt ja til å bli Norges nye utenriksminister. Arkivfoto: Lise Åserud (NTB scanpix)
BLIR UTENRIKSMINISTER: Høyres Børge Brende har ifølge flere kilder sagt ja til å bli Norges nye utenriksminister. Arkivfoto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Høyres Børge Brende har sagt ja til å bli utenriksminister i Erna Solbergs regjering, melder VG.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brende takket ja til ministerposten søndag, får avisen opplyst fra flere kilder med innsikt i arbeidet med den nye regjeringen.

Ifølge VG dropper også Høyre og Fremskrittspartiet bistandsministerposten, og Brende blir dermed den eneste statsråden i Utenriksdepartementet.

Les også: Siv og Erna enige om statsrådpostene

Erfaren

48 år gamle Brende er i dag administrerende direktør i Verdens økonomiske forum i Sveits.

Han har statsrådserfaring fra Bondevik II-regjeringen, først som miljøvernminister fra 2001 til 2004 og deretter som nærings- og handelsminister fra 2004 til 2005.

Brende er gift med tingrettsdommer Torild Margrethe Brende.

Ine Marie Eriksen har vært nevnt som en annen kandidat til utenriksministerposten.

Les også: Solberg: - Er ikke bundet til sentrum

18 ministre

De siste spekulasjonene vil ha det til at de blir 18 medlemmer i den nye regjeringen, 11 til Høyre og syv til Frp. Dette er en reduksjon på to.

Frp-leder Siv Jensen blir landets neste finansminister, nestleder Ketil Solvik-Olsen trolig olje- og energiminister, mens Anders Anundsen kan bli justisminister. Per Sandbergs skjebne er litt mer uklar. Han blir trolig på Stortinget som parlamentarisk leder.

Les også: Siv Jensen blir finansminister

Høyres to nestledere Jan Tore Sanner og Bent Høie går øyensynlig med som henholdsvis kommunalminister og helseminister.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus