Disse bildene stengte hundeslakteri

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et slakteri og en kjede illegale hundekjøtthandlere er stanset i Kina etter at en dyrevernsorganisasjon filmet behandlingene av hundene i skjul.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hunder stuet sammen i bittesmå bur, som kastes opp på store lasteplan, er noe av det den spanske dyrevernsorganisasjonen Animal Equality har dokumentert på video og fotografier. I de sterke videobildene kan man også se hunder som blir slått og tråkket på.

Se utdrag av videobildene øverst i artikkelen

Bildene har fått nærmere 300.000 personer til å skrive under på et opprop mot behandlingen av hundene i Kina. Det igjen har gjort at store deler av handelen med hunde- og kattekjøtt i Guangdong-provinsen sør i Kina, er blitt stoppet.

Se også: Hundre hunder ble dumpet i veien

Ifølge talsmann for Animal Equality, Javier Moreno, er ett slakteri og 33 hundekjøtthandlere på et marked i byen Foshan blitt stengt av lokale myndigheter, etter at organisasjonen dokumenterte dyreplageriet.

Les også: Lydlogg fra hundedrap sjokkerer dyrevernorganisasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aktivistene la for én måned ut de store mengdene med bilder og videoer de hadde tatt opp med skjult kamera fra hundeslakteriet i Kina. Aktivistene mener det var helt nødvendig å infiltrere slakteriet, og filme i skjul, for å få kinesisk politi og myndigheter til å reagere.

Se også: Kastet hundevalper i elva

I tillegg til dyreplageriet skal slakteriet ikke ha møtt hygienekravene. Kjøtthandlerne som ble stengt, kunne ikke dokumentere hvor de hadde fått kjøttet fra.

Hvert år slaktes nesten 11 millioner hunder i Kina.