Dement pasient ble ikke dusjet på seks måneder

Fylkesmannen i Østfold fastslår at hjemmesykepleien i Sarpsborg har brutt helse- og omsorgstjenesteloven etter at en dement pasient ikke ble dusjet på seks måneder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svikten som har medført at pasienten ikke ble dusjet, har skjedd på tre områder; pasienten har verken fått forsvarlig oppfølging eller legemiddelbehandling fra hjemmesykepleien, og pasientens journal har ikke blitt oppdatert godt nok, melder NRK.

Assisterende fylkeslege i Østfold, Svein Rønsen, mener vurderingene tatt av hjemmesykepleien har vært altfor dårlige og at pasientbehandlingen var uforsvarlig.

Fylkesmannen mener saken er så alvorlig at det kreves tiltak fra kommunen for å sørge for at svikten ikke skjer igjen. Kommunen må ha tiltaksplanen klar innen 31. oktober. Helsesjef i kommunen, Øivind Werner Johansen, legger seg flat.

– Dette er alvorlig og totalt uakseptabelt. Vi skal ha en gjennomgang av saken der vi også skal vurdere vår egen innsats i ledelsen, sier han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus