Libyas statsminister kaller bortføringen et kuppforsøk

Libyas statsminister Ali Zeidan på en pressekonferanse etter at han ble bortført og siden satt fri. Foto: Ismail Zitouny / Reuters / NTB scanpix.
Libyas statsminister Ali Zeidan på en pressekonferanse etter at han ble bortført og siden satt fri. Foto: Ismail Zitouny / Reuters / NTB scanpix.

Libyas statsminister Ali Zeidan sier bortføringen han var utsatt for torsdag i virkeligheten var et kuppforsøk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg tror ikke at mer enn 100 væpnede kjøretøy kan stenge av hotelldistriktet i Tripoli uten at det er gitt en ordre. Dette bærer preg av et kuppforsøk, sa Zeidan i en TV-tale fredag.

Zeidan ble bortført fra Corinthia hotel, der han har bodd i flere måneder av sikkerhetsgrunner. Angriperne la fram en falsk arrestordre på hotellet, angivelig undertegnet av generaladvokaten i landet.

Les også: Libyas statsminister bortført av væpnede menn

Zeidan sa «et politisk parti» sto bak det han kalte en «kriminell handling og en terrorhandling». Han syntes å vise til Justis- og konstruksjonspartiet, den politiske fløyen av Det muslimske brorskap og andre islamistiske grupper i Libya.

Ifølge Zeidan skal partiet ha forsøkt å samle nok stemmer i Nasjonalkongressen til å få ham avsatt.

– Da de ikke lyktes i å styrte regjeringen med demokratiske midler, forsøkte de å bruke makt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus