PST advarer mot radikalisering av nordmenn

Sørgende mennesker tenner lys til minne om de drepte i terroraksjonen i Westgate kjøpesenter i Nairobi. En norsk statsborger kan ha vært blant dem som planla og gjennomførte terrorangrepet, opplyser PST. Foto: Goran Tomasevic / Reuters / NTB scanpix.
Sørgende mennesker tenner lys til minne om de drepte i terroraksjonen i Westgate kjøpesenter i Nairobi. En norsk statsborger kan ha vært blant dem som planla og gjennomførte terrorangrepet, opplyser PST. Foto: Goran Tomasevic / Reuters / NTB scanpix.

PST mener samfunnet har et felles ansvar for å hindre at nordmenn blir radikalisert og slutter seg til militante islamistiske grupper i utlandet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– I Norge er det et multietnisk ekstremt islamistisk miljø, som består av unge personer oppvokst her i landet, skriver Geir Lines, leder for seksjon for kontraterror i Politiets sikkerhetstjeneste (PST), på PSTs nettsider.

– Deler av miljøet har et al-Qaida-inspirert verdensbilde. Videre radikalisering av disse og deres påvirkning og radikalisering av andre er en utfordring hvor det norske samfunnet må ta et kollektivt ansvar for å forebygge, fortsetter han.

Les også: Norsk statsborger kan ha vært involvert i terrorangrepet i Kenya

PST har sendt to etterforskere til Nairobi etter at det torsdag ble det kjent at en norsk statsborger kan ha vært blant dem som planla og gjennomførte terrorangrepet mot et kjøpesenter, hvor opprørsgruppen al-Shabaab drepte rundt 70 mennesker.

– PST venter at enkelte av dem som har reist ut, kan komme tilbake til Norge med økt intensjon om og kapasitet til å planlegge terroraksjoner. Både som følge av personlige erfaringer ute, og som følge av at de kan ha kommet i kontakt med grupper som ønsker å utføre aksjoner i vestlige land. Slike må samfunnet fange opp, og PST er en av flere aktører i dette arbeidet, skriver Lines.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus