– Siv Jensen blir finansminister

SKAL STYRE PENGENE: Alt tyder på at Siv Jensen blir ny finansminister i Erna Solberg sin nye regjering. (Foto: NTB scanpix)
SKAL STYRE PENGENE: Alt tyder på at Siv Jensen blir ny finansminister i Erna Solberg sin nye regjering. (Foto: NTB scanpix)

Frp får sju statsråder og Høyre 11 i den nye regjeringen. Siv Jensen (Frp) blir finansminister og Bent Høie (H) helseminister.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er VG som fredag melder at Frp-lederens rolle omsider skal være spikret.

Avisa skriver også at fordelingen mellom Høyre og Frp når det kommer til statsrådposter skal være henholdsvis 11 og sju.

Det betyr i så fall bety at Erna Solberg velger å kutte dagens antall på 20 statsråder ned til 18. Det er ikke klart hvilke endringer dette utløser i departementsstrukturen.

Lag din egen regjering i ABC Nyheter.

– Ingenting er klart

At Siv Jensen blir finansminister har ligget i kortene lenge, men hovedpersonen selv ønsker foreløpig ikke å bekrefte VGs opplysninger.

KLIKK PÅ ILLUSTRASJONEN FOR STØRRE VERSJONKLIKK PÅ ILLUSTRASJONEN FOR STØRRE VERSJON

– Ingenting er klart før alt er klart, sier hun.

Likeledes har det vært sett på som opplagt at Høie, som leder av Helse- og omsorgskomiteen på Stortinget, gjerne ville ha jobben som helseminister.

Tidligere fredag kom også meldinger om at Jan Tore Sanner (H) blir kommunalminister, men heller ikke dette er offisielt bekreftet.

Blant Frps kandidater er det ventet at nestleder Ketil Solvik-Olsen blir ny olje- og energiminister.

Les også: Stoltenberg søker avskjed

Legges trolig frem onsdag

Et endelig svar foreligger trolig ikke før onsdag neste uke, da Erna Solberg og Siv Jensen vil presentere den nye regjeringen.

Det som derimot er sikkert er at Jens Stoltenberg går av som statsminister førstkommende mandag.

Da vil Ap-lederen meddele Stortinget at han går av, og deretter levere søknaden til kong Harald klokken 13.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus