LO varsler søndagsstrid

ØNSKER IKKE SØNDAGSÅPNE BUTIKKER: LO går til kamp mot den påtroppende regjeringens forslag om flere søndagsåpne butikker. Illustrasjonsfoto: Anders Knudsen (Scanpix)
ØNSKER IKKE SØNDAGSÅPNE BUTIKKER: LO går til kamp mot den påtroppende regjeringens forslag om flere søndagsåpne butikker. Illustrasjonsfoto: Anders Knudsen (Scanpix)

LO-forbundet Handel og Kontor varsler kamp mot den påtroppende regjeringens forslag om søndagsåpne butikker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyres næringspolitiske talsmann Svein Flåtten uttalte tidligere denne uken at den påtroppende regjeringen ønsker søndagsåpne butikker for å tilfredsstille forbrukerne. LO-forbundet Handel og Kontor spør seg hvilke forbrukere det i så fall er snakk om.

– Jeg kan ikke se at det er noe unisont krav fra landets forbrukere om at butikkene skal holde åpent også på søndager. 14 prosent av de såkalte forbrukerne jobber i handelen. Det er landets nest største bransje etter oljeindustrien. Jeg skal love deg at de aller fleste av dem ikke ønsker å jobbe på søndagen, sier forbundsleder Trine Lise Sundnes til VG.

Les også: Frp krever frihetsreform

Hun varsler at LO-forbundet ikke vil oppgi den eneste fridagen i uken.

– I dag er det lite som tilsier at søndagsåpne butikker er veien å gå. Vi anbefaler at den nye regjeringen virkelig tenker seg om vel og lenge, før de fatter noe vedtak, sier Sundnes.

Dersom den nye regjeringen likevel åpner for handel på søndager, ber Sundnes om at det nedsettes et utvalg som skal gi en bred analyse av erfaringer og behov. Det er også viktig at de ansatte tas inn i arbeidsmiljølovens bestemmelser om kvelds- og nattarbeid, legger Sundnes til.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus