To pågrepet for Manglerud-drapet

Drapsåstedet på Manglerud. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Drapsåstedet på Manglerud. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

To menn er siktet for drapet på Mohammad Arshad (52) som ble drept på Manglerud 28. september.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På en pressekonferanse torsdag ettermiddag opplyste politiet at én person er pågrepet i saken.

– Denne personen er siktet for forsettlig drap eller medvirkning til dette. Han er tidligere kjent av politiet, men vi ønsker ikke nå å gå inn i detaljer ytterligere om hvem dette er, sier fungerende politiinspektør Grete Lien Metlid til NTB.

Kun to timer timer senere opplyser politiet at enda en er pågrepet i saken. Dermed er nå to personer i varetekt, siktet for forsettlig drap eller medvirkning til dette, for drapet på Manglerud.

Flere siktede

Ifølge VG skal den ene av de siktede være en 30 år gamle mannen med sentral posisjon i en norsk-pakistansk gjeng i Oslo i flere år. Han er tidligere domfelt en rekke ganger for blant annet vold, narkotika, ran og brudd på våpenloven.

Politiet vil forsøke å avhøre den drapssiktede mannen på Politihuset i Oslo i løpet av kvelden torsdag.

Ifølge Metlid er det også flere andre siktede i saken som ennå ikke er pågrepet. Hvor mange det er, og om disse er etterlyst, ønsker Metlid ikke å kommentere.

DRAP: Fungerende politiinspektør i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid, holdt torsdag pressekonferanse angående drapet på Manglerud. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpixDRAP: Fungerende politiinspektør i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid, holdt torsdag pressekonferanse angående drapet på Manglerud. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix

Hun beskriver etterforskningen som svært omfattende.

Les også: - Drept 52-åring ikke tilfeldig offer

Gjengmiljøet

Etter det ABC Nyheter kjenner til skal pubeieren Mohammad Arshad (52) ha blitt et uskyldig offer for en bestemt konflikt han ikke selv var en del av.

En av 52-åringens slektninger knyttes til en eller flere konflikter i det pakistanske gjengmiljøet.

Etter drapet har politiet rådet flere personer i gjengmiljøet om å forlate hovedstaden.

I de kriminelle miljøene i Oslo oppfattes drapet på 52-åringen som et mislykket hevnangrep med fatal utgang, der noen kan ha forsøkt å sende et signal til personene de egentlig var på jakt etter.

Fått tips

I forrige uke ble det kjent at politiet jaktet et slagvåpen de mener skal være brukt da 52-åringen døde.

Politiet ba da naboer sjekke om det kunne være gjenstander i hagene deres som kunne være kastet eller mistet og ha tilknytning til drapet.

– Det jeg kan si, er at vi ikke har fått så mange henvendelser med hensyn til hagene og områdene rundt. Men vi har fått inn mange tips i saken, selv om vi selvsagt håper på flere. Til å begynne med var det lite, men den siste uken har vi fått mange henvendelser, sier Metlid til NTB.

Hun sier videre at det fortsatt gjenstår mye i etterforskningen av drapet.

Totalt har politiet fått inn rundt 60– 70 tips i saken.

Les også: Politiet ber naboene på Manglerud sjekke hagene sine

På vei hjem

Mohammad Arshad ble funnet hardt skadd på gaten i Otto Sogns vei på Manglerud, like ved boligen sin, natt til lørdag 28. september.

Den 52 år gamle familiefaren og restauranteieren hadde vært på jobb på Waldemars Café på St. Hanshaugen og hadde akkurat parkert bilen i nabolaget sitt da han ble overfalt.

Han døde kort tid senere av skadene han var blitt påført.

Arshad hadde et bredt nettverk, og da det ble holdt begravelsesseremoni for ham, skal rundt 5.000 personer ha møtt opp i Jamea Masjid-moskeen i Oslo. Han var opprinnelig fra Pakistan, men hadde bodd lenge i Norge.

Les også: Nye spor i Manglerud-saken

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus