Riksadvokaten kritisk til deler av politianalysen

KRITISK: Riksadvokat Tor-Aksel Busch reagerer på flere ting i politianalysen. Arkivfoto: Erlend Aas (NTB scanpix)
KRITISK: Riksadvokat Tor-Aksel Busch reagerer på flere ting i politianalysen. Arkivfoto: Erlend Aas (NTB scanpix)

Riksadvokat Tor-Aksel Busch har flere kritiske merknader til politianalysen, som foreslår store kutt i antall politidistrikter og politistasjoner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Et usikkert og irreversibelt eksperiment», skriver Riksadvokaten i sitt høringssvar til den foreslåtte regionmodellen, der antall politidistrikter kuttes fra 27 til 6, skriver Bergens Tidende.

Høringssvaret, som er sendt inn ni dager på overtid, kritiserer også Røksund-utvalget på flere andre punkter.

«Utvalget har ikke gjort avveininger for og imot, og lang erfaring med vekting av kryssende hensyn gir oss derfor en viss skepsis til dybden i analysen», heter det i Riksadvokatens høringssvar.

Les også: - Vi vil ha et rullende politi

Ett eksempel som trekkes frem, er anbefalingen om at antall politidistrikter kuttes kraftig: «Det er innlysende at de store geografiske avstander innen enkelte anbefalte nye politidistrikter i regionsmodellen vil være problematiske, og derfor i det minste fortjener å bli omtalt».

Les også: 21 politmestre mister jobben

Riksadvokaten advarer selv mot det drastiske kuttforslaget: «Riksadvokaten er på denne bakgrunn ikke overbevist om at en kraftig reduksjon av antall politidistrikter vil ha positiv effekt for den alminnelige kriminalitetsbekjempelsen (...) Den ufullstendige utredningen medfører også at vi er meget skeptisk til en så omfattende sammenslåing som en regionmodell med bare seks politidistrikter innebærer», skriver Busch.

Les også:

POD-sjef vil legge ned 110 lensmannskontor

- Politiet må få mer makt

Namsmannen slakter Politianalysen

Politimestre kritiske til sammenslåing av distrikt

Fremtidens lensmannskontor kan bli fjernbetjente

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus