Flere pågrepet ved Refstad transittmottak i Oslo

Artikkelen fortsetter under annonsen

Til sammen 14 personer ble pågrepet eller bortvist under en aksjon mot Refstad transittmottak for asylsøkere i Oslo torsdag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bakgrunnen for aksjonen er at mottaket har opplevd at utenlandske statsborgere har tatt seg til rette og oppholdt seg der uten tillatelse. Politiet har mistanke om at flere av disse er involvert i narkotikaomsetning.

– Dette har vært et gjentakende problem som skaper utrygghet for beboere og nærmiljøet. Kontrollen ble gjennomført i forståelse med mottakets ledelse og var en oppfølging av tidligere gjennomførte kontroller, sier politiinspektør Egil Jørgen Brekke i Oslo politidistrikt.

– Ni personer ble pågrepet og fem ble bortvist. Vi beslagla også omkring 100 gram hasj og en del piller, sier Brekke til NTB.

– Tar seg til rette

De fleste som ble pågrepet eller bortvist, er fra ulike land i Nord- og Vest-Afrika.

– Flere er tidligere asylsøkere som har fått avslag og som nå oppholder seg ulovlig i Norge. Beboerne og de ansatte på mottaket opplever dette som et problem, forteller politiinspektøren.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har opplevd at enkelte går inn på rom, hiver ut beboerne og tar seg til rette. Enkelte blir også invitert inn av andre beboere på mottaket, sier han.

250 beboere

28. juni pågrep eller bortviste politiet 35 personer i en aksjon samme sted. Dette gjentok seg 9. juli da rundt 15 personer ble tatt hånd om. Også disse gangene var målet personer som mistenkes for narkotikaomsetning.

Kontrollen ble gjennomført i samarbeid med Politiets utlendingsenhet (PU) og Utlendingsdirektoratet (UDI).

Refstad transittmottak er drevet av Norsk Folkehjelp. Det bor vel 250 personer på mottaket.