– Siv og Erna enige om statsrådpostene

Høyre-leder Erna Solberg og Frp-leder Siv Jensen skal ha kommet til enighet om hvem de vil ha i regjering. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
Høyre-leder Erna Solberg og Frp-leder Siv Jensen skal ha kommet til enighet om hvem de vil ha i regjering. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Høyre-leder Erna Solberg og Frp-leder Siv Jensen vil trolig presentere den nye regjeringen onsdag neste uke, ifølge NRK.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre og Fremskrittspartiet er så godt som enige om fordelingen av departementer og statsrådposter, og onsdag neste uke skal trolig Høyre og Statsministerens kontor presentere den nye regjeringen, etter det NRK erfarer.

Påtroppende statsminister Erna Solberg (H) opplyser at regjeringskabalen ikke er helt klar, men at den inneholder navn på personer som selv ikke vet at de står oppført.

– Jeg har ikke alle navnene helt klart. Det er mange som ikke vet at de er på den kabalen, fordi det er nesten ingen som er blitt spurt, sier Solberg.

Hun vil vente så lenge som mulig med å gå i gang med ringerunden til aktuelle kandidater.

– Det er en del ting du ikke gjør ferdig før helt på slutten, nettopp for å forhindre at det står i avisen. Jo flere som er involvert, jo større sannsynlighet er det for at det dukker opp i mediene, sier Høyre-lederen.

Solberg har tidligere signalisert at antall departementer skal reduseres fra dagens 17, og at regjeringen trolig vil få færre enn dagens 20 statsråder.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus