Malala føler hun ikke fortjener fredspris

Malala Yousafzai er blant favorittene til å vinne fredsprisen. Foto: Afp / NTB Scanpix
Malala Yousafzai er blant favorittene til å vinne fredsprisen. Foto: Afp / NTB Scanpix

To dager før årets vinner av Nobels fredspris skal avsløres, sier årets favoritt at hun tror hun må gjøre mer for å få en slik utmerkelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Malala Yousafzai uttalte seg onsdag til den pakistanske radiostasjonen City89 FM.

– Det er mange personer som fortjener Nobels fredspris, og jeg tror at jeg fremdeles har mye arbeid å gjøre. Etter min mening har jeg ikke gjort så mye at det fortjener Nobel fredspris, sier hun.

Les også: Malala møter dronning Elizabeth

Onsdag var det ett år siden 16 år gamle Yousafzai fra Pakistan ble skutt i hodet av Taliban. Tenåringen har siden hun var elleve år kjempet for barns – og da særlig jenters – rett til utdanning. Hennes kamp, attentatet mot henne og innsatsen for å komme tilbake og fortsette aktivistarbeidet har gitt henne til favorittstempel før tildelingen av fredsprisen fredag.

Til ære for henne stengte den gamle skolen hennes i hjembyen Mingora i Pakistan for å markere årsdagen for skytingen. I dag bor Yousafzai med familien i England.

Her kan du stemme: Hvem synes du bør få Nobels fredspris i år?

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus