Dømt for å ha druknet hunden sin

En mann i slutten av 20-årene fra Sør-Trøndelag er dømt til 18 dagers betinget fengsel for å ha låst hunden sin inn i et bur og kastet det på havet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Retten nøler ikke med å karakterisere handlingen som grusom, sett i lys av den redsel og smerte han påførte hunden før døden inntraff», står det i dommen fra Sør-Trøndelag tingrett.

Mannen kom med en uforbeholden tilståelse da saken var oppe for retten i forrige uke. Det skal være økonomiske årsaker til at han druknet hunden, skriver VG.

Hunden ble funnet i fjæresteinene i Lensvik i Agdenes kommune i august. Mannen hadde kastet den på havet om lag en måned tidligere.

I tillegg til den betingede fengselsstraffen er mannen dømt til å betale en bot på 5.000 kroner. Han er også fradømt retten til å eie hund i ti år. Dommen var i tråd med påtalemyndighetens påstand.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus