– Aldri vært nærmere et svar rundt Madeleine McCann

FORSVANT: Det var fra dette leilighetskomplekset politiet mener Madeleine McCann ble kidnappet av innbruddstyver. Foto: Ap/NTB scanpix.
FORSVANT: Det var fra dette leilighetskomplekset politiet mener Madeleine McCann ble kidnappet av innbruddstyver. Foto: Ap/NTB scanpix.

Britisk avis lanserer det de hevder er Scotland Yards nye teori om hva som kan ha skjedd med den britiske jenta Madeleine McCann.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Scotland Yard gjenåpnet i sommer etterforskningen av Madeleine-saken.

Den tre år gamle jenta forsvant i den portugisiske byen Praia da Luz i 2007. Siden i juli har britisk politi gått gjennom telefontrafikk fra området der jenta forsvant.

Nå melder avisen The Telegraph at britisk politi har kommet langt i etterforskningen.

– Vi mener at vi har det mest komplette bildet vi noensinne har hatt av hvordan Madeleine ble bortført, sier etterforskningsleder Andy Redwood.

Madeleine lå alene i en leilighet i et feriekompleks da foreldrene spiste middag bare 100 meter unna. Da foreldrene kom tilbake sto et vindu på rommet åpent.

Les også: Tror på gjennombrudd i Madeleine-saken

– Våknet under innbrudd

Ifølge Daily Mail skal Scotland Yards nye teori om forsvinningen være at McCann ble bortført av en gruppe tyver som herjet i området der den britiske jenta forsvant.

Britiske etterforskere tror at innbruddstyver fikk panikk da Madeleine våknet opp under innbruddet, og at de valgte å bortføre henne.

SAVNET: Madeleine McCann forsvant i 2007 sporløst fra feriestedet Praia de Luz i Portugal der hun var med sin familie på ferie. Foto: ApSAVNET: Madeleine McCann forsvant i 2007 sporløst fra feriestedet Praia de Luz i Portugal der hun var med sin familie på ferie. Foto: Ap

Etterforskere skal den siste tiden ha gransket en rekke tyverier og innbrudd i Praia da Luz.

– Det er et veldig seriøst spor, sier en lokal kilde til avisen.

Scotland Yard har utpekt 41 mulige mistenkte, inkludert 15 briter, siden de startet gjennomgangen av saken i sommer.

Tre av britene er nå sjekket ut av saken.

Les også: Finansmann: – Jeg så Madeleine

Lover ny informasjon

Madeleine ville i dag vært ti år gammel, og verken foreldrene eller politiet har noen gang gitt opp håpet om å finne henne i live.

– Jeg tror virkelig det er folk der som holder nøkkelen til Madeleines forsvinning, og at de kan være helt uvitende om det, sier etterforskningsleder Redwood.

Etterforskninglederen uttalte da britisk politi gjenåpnet forsvinningssaken i sommer at de fortsatt tror at Madeleine er i live.

14. oktober skal politiet presentere mobilfunnene i tv-programmet «Crimewatch» på BBC.

– Det er viktig å understreke at appellen på Crimewatch dreier seg ikke bare om «at dette er en pågående etterforskning, er det noen som har noe informasjon?» Det er mer enn det. Det er ny informasjon som ikke er blitt presentert tidligere, sier visepolitikommissær ved Metropolitan Police, Mark Rowley, til Sky News.

Les også: – Sjansen for å finne Madeleine har økt

– Vi er sterkt oppmuntret

Madeleines foreldre, Kate og Gerry McCann, vil delta i programmet hvor de vil komme med en appell om flere tips i saken.

– Vi er sterkt oppmuntret av den nye informasjonen som er kommet frem i lyset, og som nå får puslebrikkene til å passe sammen, sier Maddies foreldre i en pressemelding.

Foreldrene ble en periode mistenkt for å stå bak forsvinningen.

De kom først endelig utenfor mistanke i juli 2008 da det portugisiske politiet henla saken på grunn av manglende bevis.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus