Hemmelige nødplaner lå åpent på nett

Beredskapsplaner for 23 kommuner i nord lå åpent og usikret på nett, melder Dagbladet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Man kunne finne alt fra interne brukernavn og passord til detaljert informasjon om flyplassikkerhet og brannvesenets ressurser. Hvem som helst hadde fri tilgang til store deler av brannberedskapen i 23 nordlandskommuner, melder Dagbladet.

Planene dreide seg om flyplassikkerhet, tunnelsikkerhet, rømningsplaner og andre sensitive data tilhørende Midtre Hålogaland 110-sentral. Planene var tilgjengelige uten noen form for passordbeskyttelse.

I den omfattende databasen Dagbladet kom over lå blant annet detaljerte opplysninger og brannvesenets ressurser og interne brukernavn og passord på ulike systemer.

En av mappene var viet den sivile og militære flyplassen i branndistriktet, og beskrev kriseplanen for flyplassen. Hvem som helst har kunnet laste ned informasjonen og til og med endre deler av den.

– Det er klart, det skal ikke være sånn sier brannsjef Rolf Søtorp til Dagbladet. Søtorp er glad for at avisen gjorde oppmerksom på feilen, som nå har blitt korrigert.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus