Hareide provosert av kirkeasyl-formulering

REAGERER: KrF-leder Knut Arild Hareide liker ikke den kommende regjeringens syn på kirkeasyl. (Foto: Lise Åserud / NTB scanpix)
REAGERER: KrF-leder Knut Arild Hareide liker ikke den kommende regjeringens syn på kirkeasyl. (Foto: Lise Åserud / NTB scanpix)

KrF-leder Knut Arild Hareide reagerer sterkt på at den nye regjeringen tar avstand fra kirkeasyl.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da Høyre-leder Erna Solberg og Frp-leder Siv Jensen la fram sin regjeringsplattform mandag, var det særlig ett punkt som fikk KrF-leder Knut Arild Hareide til å reagere:

«Det vil være regjeringens syn at kirkerommet ikke skal brukes til kirkeasyl».

Bakgrunn: Slik vil Høyre og Frp forandre Norge

Formuleringen er svært lik et punkt i Frps handlingsprogram som ble vedtatt på landsmøtet i mai, der det står at Frp vil «ha respekt for kirkerommet, men ikke akseptere kirkeasyl».

Knut Arild Hareide sier til VG at spørsmålet aldri var oppe i sonderingene.

– Jeg må si at jeg er ganske provosert over regjeringserklæringens klare fraråding av kirkeasyl, sier Hareide til VG.

– Jeg vil be regjeringen klargjøre dette raskt: Betyr det at politiet skal inn i kirkene og hente ut mennesker som har søkt tilflukt i kirkerommet? Eller betyr det at kirkene på en eller annen måte skal presses til å stenge dørene? Denne formuleringen er det jeg reagerer sterkest på i regjeringserklæringen, sier KrF-lederen.

Les også: Tror Frp vil knuse mytene

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus