Nord-Korea truer USA med «fryktelig katastrofe»

Det amerikanske hangarskipet USS George Washington er på plass i den sørkoreanske havnebyen Busan, til hissige protester fra Nord-Korea. (Foto: Reuters / NTB scanpix)
Det amerikanske hangarskipet USS George Washington er på plass i den sørkoreanske havnebyen Busan, til hissige protester fra Nord-Korea. (Foto: Reuters / NTB scanpix)

Nord-Korea har satt sine væpnede styrker i høyeste beredskap og advarer USA mot en «fryktelig katastrofe.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bakgrunnen er at USA har sendt flere marinefartøy til Sør-Korea, blant dem hangarskipet USS George Washington.

Marinefartøyene skal etter planen delta i en tre dager lang marineøvelse sammen med sørkoreanske og japanske fartøy, men dårlig vær gjør at øvelsen inntil videre er utsatt.

Nord-Korea ser som så ofte før på øvelsen som en militær provokasjon og på de amerikanske fartøyenes nærvær i området som en fiendtlig handling.

– Dette beviser med all tydelighet at USAs forsikringer om at de ikke er fiendtlig innstilt til Nord-Korea, er ren og skjær løgn, sier en militær talsmann i Pyongyang til det statlige nyhetsbyrået KCNA.

Talsmannen advarer USA mot å gjennomføre den planlagte øvelsen og sier at det kan få katastrofale konsekvenser.

Les også: Nordkoreansk mor tvunget til å drukne sitt eget barn

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus