– Greenpeace-aktivister fengslet under elendige forhold

De 30 Greenpeace-aktivistene som sitter varetektsfengslet i Russland, holdes under umenneskelige forhold, sier advokaten deres.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Greenpeace-advokat Sergej Golubok sier flere av aktivistene ikke har tilgang til drikkevann, og at noen av dem sulter fordi de av religiøse grunner ikke kan spise maten de får i fengsel.

– Forholdene de sitter under, kan ikke kalles annet enn umenneskelige, sa Golubok på en pressekonferanse mandag.

Han sa også at aktivistene som sitter i varetekt i fengsler i byen Apatity, blir kjørt i flere timer i iskalde politibiler til og fra avhør i Murmansk.

Les også: To aktivister fra Greenpeace fengslet i Russland

– De fraktes som kyllinger fra en dårlig kyllingfarm. Ingen av dem får nødvendig helseoppfølging, sa Golubok.

Flere av aktivistene klager også over at de konstant blir overvåket av videokameraer, også på toalettet.

De 30 miljøaktivistene var om bord Greenpeace-båten Arctic Sunrise og aksjonerte mot en russisk oljeplattform da russiske styrker stormet skipet og pågrep hele mannskapet 19. september.

Avhøret de russiske styrkene gjorde med kapteinen på båten, Peter Willcox, ble filmet i hemmelighet. Se videoen øverst i artikkelen.

Aktivistene, som kommer fra 19 land, deriblant Sverige, Finland, Storbritannia, USA, Argentina og Nederland, ble i forrige uke siktet for piratvirksomhet. De risikerer opp til 15 år fengsel dersom de blir stilt for retten og kjent skyldig.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus