Vernepleier dømt for overgrep i Oppland

En vernepleier er i Gjøvik tingrett dømt til ti måneders fengsel for seksuelle overgrep mot en psykisk utviklingshemmet kvinne i Oppland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vernepleieren jobbet som miljøterapeut bofellesskapet kvinnen bodde i, melder fagbladet Fontene.

Ifølge dommen skjedde overgrepene mot den lettere psykisk utviklingshemmede beboeren gjentatte ganger i perioden fra februar til mai 2011.

Han ble til sammen dømt til ett år og fire måneders fengsel, hvorav seks måneder er betinget. I tillegg må vernepleieren betale 60.000 kroner i oppreisning til overgrepsofferet.

Mannen er dømt for å ha misbrukt stillingen sin til å skaffe seg seksuell omgang og utnyttet noens psykiske utviklingshemming. Retten konkluderer med at det ikke er bevis for at samleiene skjedde direkte mot fornærmedes vilje. Tiltalte nektet straffskyld og hevdet kvinnen selv var pågående.

Dommeren i Gjøvik tingrett konkluderte med at det er mindre alvorlig når en vernepleier begår overgrep enn når gjerningspersonen er lege eller psykolog, noe som gjorde straffen mildere enn ved tilsvarende saker.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus