Solberg: -Ser ut til at vi kan bli ferdige i dag

Kommende statsminister Erna Solberg på vei til regjeringsforhandlinger på Sundvolden hotell mandag morgen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Kommende statsminister Erna Solberg på vei til regjeringsforhandlinger på Sundvolden hotell mandag morgen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Alt tyder på at den nye regjeringens politiske plattform vil bli lagt fram på Sundvollen mandag kveld. Faren for at forhandlingene skal skjære under innspurten, er ikke lik null, men anses som liten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Påtroppende statsminister Erna Solberg (H) tar noen forbehold. Ved ankomst mandag formiddag bekreftet hun avisoppslagene om at regjeringsplattformen langt på vei er ferdig, men la raskt til at det gjenstår å løse flere saker.

– Vi har fortsatt en del å gå gjennom, og det er snakk om mer enn finpussing. Det kan se ut til at vi blir ferdige i løpet av dagen, men sikkert er det ikke, sa Solberg.

Frp-leder Siv Jensen kom til det avskjermede konferansebygget en halvtimes tid før Solberg. Hun gjentok de siste dagenes budskap om at hun «tror det vil gå bra», men understreket også at det gjenstår flere saker.

Lei av å vente? Lag din egen regjering her

Ingen parademarsj

De to partilederne presiserte at mandagens runde ikke er noen parademarsj, men høyst reelle forhandlinger om vanskelige, gjenstående saker. Før partilederne ankom Sundvollen, hadde medlemmene av de to forhandlingsdelegasjonene forsert presseoppbudet i tur og orden.

Høyres nestleder Bent Høie var tidlig ute, det samme var Frps nestleder Per Sandberg. Politisk rådgiver Julie Brodtkorb, påtroppende statssekretær på Statsministernes kontor og nær medarbeider av Solberg, var blant dem som toget inn i møtekomplekset.

Sandberg ville ikke kommentere et VG-oppslag om at Jensen vil nekte ham en statsrådspost og heller beholde ham i Stortinget som parlamentarisk leder.

Dette er en svært viktig posisjon for partiene i en mindretallsregjering, særlig fordi regjeringsplattformen mellom de to partiene skal samordnes med den samarbeidsavtalen som sikrer nødvendig støtte fra Venstre og KrF.

Med buss til Tyrifjorden

De to partienes styrende organer skal busses til Sundvollen mandag ettermiddag for å bli orientert om hvor langt forhandlingene er kommet.

Denne typen forankring av forhandlingsprosessen ble også gjort under sonderingene mellom de fire partiene da framdriften gikk tregt.

Resultatet av det avbrekket ble at de fire fortsatte sine sonderinger og fikk sluttført en samarbeidsavtale.

Om de planlagte møtene mellom partilederne og deres respektive stortingsgrupper og andre partiorganer bare skal gi en nødvendig ryggdekning på vei mot ferdigstillelse, eller blir en orientering om en ferdig avtale, ville ingen av partitoppene kommentere ved møtestart.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus