Frp: – Vil ikke kaste bort skattepenger på Bhatti

FUNNET: Arfan Bhatti holdt appell under en demonstrasjon utenfor Stortinget i 2012 mot Norges deltakelse i krigen i Afghanistan. Nå er han funnet fengslet i Pakistan. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
FUNNET: Arfan Bhatti holdt appell under en demonstrasjon utenfor Stortinget i 2012 mot Norges deltakelse i krigen i Afghanistan. Nå er han funnet fengslet i Pakistan. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Frp ønsker ikke at Utenriksdepartementet hjelper Arfan Bhatti som sitter fengslet i Pakistan. – Han trenger bistand, om han vil eller ikke, sier advokaten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den selverklærte islamisten ble meldt savnet av familien 7. januar.

Først i august tok 36-åringen kontakt med både dem og advokaten John Christian Elden for å fortelle at han fortsatt er i live.

Etter å ha vært anholdt i ti måneder skal Bhatti 19. september ha blitt dømt av en stammedomstol og overført til et fengsel ved grensen til Afghanistan.

Selv har den fengslede 36-åringen uttalt at han ikke ønsker bistand fra Utenriksdepartementet (UD).

Bakgrunn: Arfan Bhatti funent i Pakistan

– Kaster bort pengene

HJELP: Frp-politiker Mazyar Keshvari ønsker ikke at UD skal hjelpe Arfan Bhatti. Foto: NTB scanpixHJELP: Frp-politiker Mazyar Keshvari ønsker ikke at UD skal hjelpe Arfan Bhatti. Foto: NTB scanpix

Frp-politiker Mazyar Keshvari sier til TV 2 at det er unødvendig å kaste bort skattepenger på 36-åringen.

– Jeg tenker at det er greit å vite hvor han er, men når han har valgt av fri vilje å reise ned til Pakistan, drive med de aktivitetene han driver med og uttrykker så klart og tydelig at han ikke ønsker bistand fra norske myndigheter, eller de vantro som han velger å kalle det, så er det heller ikke nødvendig å kaste bort mer av skattebetalernes penger og ressurser på ham, sier Keshvari.

Norske myndigheter skal ikke ha vært i direkte kontakt med Bhatti etter pågripelsen.

UD varslet søndag at de jevnlig har forsøkt å få det bekreftet av pakistanske myndigheter at Bhatti sitter fengslet i landet, uten å lykkes.

Les også: – Bhatti kan ha vært utsatt for tortur

– Hjelp han

John Christian Elden sier til TV 2 at han krever at Bhatti blir fulgt opp - mot sin egen vilje.

– Norske myndigheter bør alltid følge med på hva som skjer med norske borgere i utlandet, og uansett hva de norske borgerne selv sier, de må passe på at rettsreglene blir overholdt, sier Elden.

Islamisten ble etterlyst over hele verden gjennom Interpol etter at han ble meldt savnet i Pakistan i januar. Han skal ha blitt pågrepet i grenseområdet mellom Pakistan og Afghanistan. Sikkerhetstjenesten i Pakistan er kjent for å behandle mange av sine fanger brutalt.

Bhatti er straffedømt åtte ganger for blant annet knivstikking og skyting.

I 2008 ble han funnet skyldig i medvirkning til skyting mot Det mosaiske trossamfunnets synagoge i Oslo.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus