Hundretusener evakuert etter tyfon slo inn i Kina

Flere hundre tusen mennesker er evakuert, og minst to personer er omkommet etter at tyfonen Fitow slo inn på østkysten av Kina tidlig mandag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyfonen hadde vindkast på opptil 200 kilometer i timen da den slo til mandag. Så langt har den tatt livet av minst to personer. De to var begge i nærheten av Wenzhou i Zheijang-provinsen, ifølge Kinas statlige nyhetsbyrå Xinhua.

Kina innførte høyeste beredskap da Fitow begynte å nærmere seg fastlandet søndag. Gjennom 17 timer fra søndag til mandag falt rundt 29 centimeter med regn over deler av Zheijang, som grenser til Shanghai.

Myndighetene i Zheijang har så langt evakuert mer enn 574.000 mennesker, mens i Fuijan-provinsen har 177.000 mennesker blitt fordrevet.

I det hardt rammede fylket Cangnan i Wenzhou har mer enn 1.200 boliger kollapset, og skadene beløper seg til flere hundre millioner yen, melder China National Radio.

Stormen er ventet å bevege seg mot nordvest, men skal også avta rask, ifølge meteorologer.

Det er uvanlig at en tyfon treffer Kinas sørøstlige kyst i oktober, som er slutten av stormsesongen.

Uværet er den 23. tyfonen så langt i år. Den har også passert Japan, der den førte til innstilte flyavganger og strømbrudd på øya Okinawa sør i landet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus