Bø i Telemark:

Mann ranet og bakbundet i sitt eget hjem

En mann i 60-årene ble bakbundet av maskerte ransmenn i sitt hjem i Bø natt til mandag. Før han fikk varslet politiet, ble de antatte ranerne stanset i en kontroll med ransutbyttet i bilen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen ble blant annet fraranet flere våpen, ammunisjon, et par mobiltelefoner og en lommebok med kontanter.

Han ble avhørt mandag, og politiet konsentrerte seg mandag om å få klarhet i hvorvidt gjerningsmennene hadde planlagt å stjele våpnene, som mannen hadde på lovlig vis.

De tre pågrepne er i alderen 19 til 21 år og skal avhøres tirsdag, opplyser jourhavende jurist Per Steinar Bungum i Telemark politidistrikt til NTB.

Ifølge Bungum er det så langt ingenting som tyder på at fornærmede og de mistenkte kjenner hverandre.

Ransmennene tok seg inn i huset i Bø sentrum via et kjellervindu i 3-tiden.

– Ranerne bandt mannen og tok seg god tid inne i huset. Klokken 4 hadde han klart å komme seg løs og kontakte en nabo og ringt til politiet, sa operasjonsleder Ole Kamben i Telemark politidistrikt til NTB mandag morgen.

Vel et kvarter før ransmeldingen kom inn stanset en politipatrulje tilfeldigvis en bil med tre kjenninger for kontroll. Da bilen ble undersøkt, viste det seg at alt som var stjålet hos mannen lå i bilen.

Ransofferet er preget av hendelsen, men fikk ikke alvorlige fysiske skader.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus