Frp-Sandberg kan bli vraket som statsråd

Frp-nestleder Per Sandberg kan bli vraket som statsråd. (NTB scanpix)
Frp-nestleder Per Sandberg kan bli vraket som statsråd. (NTB scanpix)

Behovet for en erfaren parlamentarisk leder i Frp som kan få regjeringens politikk gjennom i Stortinget, kan føre til at Per Sandberg ikke blir statsråd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sandberg har lenge vært ansett som aktuell for en av Frps statsrådsposter, men nå sier to uavhengige Frp-kilder til VG at nestlederen kan bli værende i Stortinget som parlamentarisk leder.

Årsaken skal være at Siv Jensen trenger Sandberg til å lede forhandlingene med Venstre og KrF i Stortinget.

Per Sandberg deltok både i sonderingene med Venstre og KrF, og har vært en viktig støttespiller for Siv Jensen i regjeringsforhandlingene med Høyre.

Les også: Sandberg pendler 3.160 kilometer - hver dag

At Sandberg kjenner de andre partienes posisjoner godt gjennom sonderingsrunden i Nydalen trekkes fram som et argument for at han bør få oppgaven med å lose regjeringens politikk gjennom i Stortinget.

Et argument for at Sandberg likevel følger med partileder Jensen til regjering er at han i forhandlingene har vært en viktigere sparringpartner for henne enn nestleder Ketil Solvik-Olsen, ifølge en kilde som har sittet ved forhandlingsbordet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus