West Ham knuste Tottenham på bortebane

West Hams Ravel Morrison (t.v.) feirer 3-0-scoringen med Ricardo Vaz Te. Foto: Eddie Keogh / Reuters / NTB scanpix

Tottenham gikk på en skikkelig smell da West Ham vant 3-0 på White Hart Lane søndag.

Tottenham har hatt en glimrende sesongstart mens West Ham har slitt så langt, så resultatet må karakteriseres som en bombe. Bortelaget gikk respektløst til verks og straffet et Tottenham-forsvar som ikke hang sammen i det hele tatt.

Spurs hadde de største sjansene før pause, men klarte ikke å omsette de i scoringer. I andre omgang var det derimot bortelaget som var fant fram effektiviteten de har manglet denne sesongen.

Etter 66 minutter plukket forsvarsspiller Winston Reid opp sin egen retur og kranglet inn kampens første mål.

Forsvarstrøbbel

Scoringen så ut til å få Tottenhams bakre firer helt ut av fatning, og seks minutter senere glapp markeringen for hjemmelaget. Mark Noble spilte Ricardo Vaz Te alene gjennom. Portugiseren avsluttet fryktelig dårlig, men var heldig da returen traff ham og gikk i mål.

Tottenham prøvde å slå tilbake, men ti minutter før slutt scoret Ravel Morrison det som kommer til å bli et av årets mål. 20-åringen fikk ballen på egen banehalvdel og løp først fra Jan Vertonghen før han fintet ut Michael Dawson.

Hugo Lloris var nær å redde angriperens vipp, men ballen trillet så vidt over streken.

Rebell

Morrison var regnet som et kjempetalent i Manchester United, men ble solgt etter flere utenomsportslige episoder.

– Alex Ferguson sa han håpet vi kunne få orden på ham, for da ville han bli en toppspiller. Jeg vet ikke om jeg trengte det, men han trives på banen nå. Han kan gjøre ting andre ikke kan, og det så vi i dag, sa West Ham-manager Sam Allardyce til BBC etter kampen.

Dermed ble det et ydmykende resultat for Tottenham, mens bortefansen kunne juble for en svært overbevisende seier mot London-rivalen.