Sogndal stoppet Odd

Fredrik Oldrup Jensen i duell med Malick Mane under eliteseriekampen mellom Odd og Sogndal på Skagerak arena søndag. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
Fredrik Oldrup Jensen i duell med Malick Mane under eliteseriekampen mellom Odd og Sogndal på Skagerak arena søndag. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Odd var det klart førende laget, men maktet ikke å slå hull på et defensivt Sogndal på eget gress søndag. Dermed endte eliteseriekampen 0-0.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Odd holdt som ventet mest på ballen, mens gjestene fra Sogndal la seg lavt og kompakt i forsvar.

Herolind Shala sto for kampens største sjanse etter 18 minutter. Med et godt hodestøt banket han ballen i tverrliggeren. Der burde hjemmelaget tatt ledelsen.

Les også: Veteran-Helstad sikret LSK-poeng

Trener Dag Eilev Fagermo var etter kampen skuffet over at laget hans ikke klarte å score foran eget hjemmepublikum.

Les også: Start mot sikker plass

– Vi gjorde mye bra. Det er et kompliment at et lag møter oss med så mye respekt. De hadde ni mann bak ballen, og da sliter alle lag med å gjøre mål. Det må ofte et langskudd eller et dribleraid til for å score. Hadde vi fått hull på byllen, ville vi ha vunnet kampen, sa Fagermo.

Se høydepunktene fra kampen her:

Fem i forsvar

Sogndal sto med fire strake tap før søndagens kamp i Skien. Jonas Olsson gjorde derfor tydelige defensive grep med en femmannsrekke i forsvar. Offensivt hadde bortelaget lite å by på.

Les også: Tromsø ser bunnen nærme seg

– For oss var det viktig med ett poeng og bryte tapstrenden. Vi spilte defensivt og hadde forhåpninger om å spille bedre angrepsspill. Det klarte vi ikke. Odd er et godt hjemmelag, sa Olsson.

Les også: Målløst på Lerkendal

Azar Karadas, som søndag spilte på stopperplass, prøvde seg foran Odd-målet like før pause etter to kjappe hjørnespark, men Odd-keeper Sondre Rossbach hadde kontroll i egen boks.

– Det var ikke en ny posisjon for meg. Jeg har spilt der før. Vi var solide i forsvar. Med så mange tap på rad var det viktig å ta poeng igjen, sa Karadas.

Trykk

I annen omgang klarte vertene å sette inn et snev av trykk, men det ble aldri helt farlig. Sogndal lyktes med å pakke inn formsterke Frode Johnsen. Veteranspissen fikk ingen enkle arbeidsvilkår.

Odd sto med to seirer på rad før søndagens oppgjør. Skienslaget har 33 poeng når fire serierunder gjenstår. For Sogndal var det et viktig poeng i kampen om å unngå nedrykk. Klubben står med 30 poeng.

Les flere fotballnyheter her.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus