Start mot sikker plass

Start måtte se to av poengene glippe i dagens kamp mot Sarpsborg 08. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Start måtte se to av poengene glippe i dagens kamp mot Sarpsborg 08. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Uavgjort 1-1 hjemme mot Sarpsborg gjorde at Start tok et nytt skritt nærmere ny kontrakt i eliteserien.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

32 poeng med fire kamper igjen å spille gir gode odds for en ny sesong i den øverste divisjonen.

En stund så det enda lysere ut for formlaget i eliteserien. Matthias Vilhjalmsson ga Start ledelsen 45 sekunder ut i 2. omgang. Den 26 år gamle islendingen var våken på corneren fra Espen Hoff og scoret enkelt sitt 11. eliteseriemål for sesongen. En lokal jury kåret Vilhjalmsson til Starts beste spiller.

Les også: Veteran-Helstad sikret LSK-poeng

– Skuffende resultat. I dag var vi ikke gode nok, men vi får med oss et viktig poeng med tanke på ny eliteseriekontrakt, sa målscorer Vilhjalmsson til CMore.

– Vilhjalmsson er min mann. Jeg burde ha avverget det målet, erkjente Sarpsborgs Christian Brink.

Les også: Tromsø ser bunnen nærme seg

Se høydepunktene fra kampen:


Ga ikke opp

Men bunnlaget Sarpsborg ga ikke opp, og kvarteret ut i omgangen fikk de belønningen de ventet på. Litt heldig var de også. Steffen Ernemann sendte i vei et skudd som gikk via Starts midtstopper Jesper Mathisen. Det gjorde jobben vanskeligere for Start-keeper Håkon Opdal, og ballen gikk i mål.

Det var de to eneste målene som kom i Kristiansand.

– Det er litt tilfeldigheter også. Skuddet til Ernemann ville ha gått langt utenfor. Det var litt uflaks. I dag hadde vi god kontroll defensivt, men manglet offensiv styrke, sa Starts trener Mons Ivar Mjelde til CMore.

Les også: Sogndal stoppet ODD

Kjedelig

De første 45 minuttene var kjedelig og sjansefattig. Sarpsborg var kanskje spillemessig hakket bedre, men de skapte ikke sjanser det kunne bli mål av.

Les også: Målløst på Lerkendal

Start fikk seiersrekken ødelagt. De hadde vunnet sine fire foregående kamper. Laget har ikke tapt i serien siden 18. august. Det har tatt 17 poeng på de siste åtte kampene.

Isolert sett er ikke ett poeng borte håpløst for Sarpsborgs del. Men de kunne og burde ha tatt mer. Med 24 poeng er de fortsatt nederst på tabellen.

– I dag viste spillerne tæl og vilje. Jeg er glad for det ene poenget vi fikk, sa Sarpsborgs trener Brian Deane.

Deane er langt fra en slagen mann selv om det kanskje er kvalifiseringsplassen laget i første rekke må sikte seg inn imot med bare fire kamper igjen å spille.

Les flere fotballnyheter her.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus