Selvmordsangrep rammet barneskole og pilegrimer i Irak

En irakisk soldat holder vakt på veien til den hellige byen Kadhimiya dit sjiamuslimske pilegrimer er på vei. Foto: Saad Shalash / Reuters / NTB scanpix
En irakisk soldat holder vakt på veien til den hellige byen Kadhimiya dit sjiamuslimske pilegrimer er på vei. Foto: Saad Shalash / Reuters / NTB scanpix

Minst 29 personer ble drept da selvmordsbombere slo til mot en barneskole og en gruppe pilegrimer i Irak søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ti elever skal ha mistet livet da angriperen kjørte en lastebil full av sprengstoff inn i en skolegård i byen Tel Afar og sprengte kjøretøyet og seg selv i luften.

Fem politimenn og ti barn er blant de drepte, ifølge en lokal tjenestemann. I tillegg skal 44 personer ha blitt såret. Eksplosjonen fikk skolens tak til å rase sammen.

Angrepet skjedde få minutter etter at en politistasjon i byen ble utsatt for et lignende angrep. Der skal kun selvmordsbomberen ha blitt drept.

Byens ordfører, Abdul Al Abbas, sier til nyhetsbyrået Reuters at flere titall personer ble rammet av de to kraftig eksplosjonene.

Les også: 47 drept i voldshandlinger i Irak

Mistenker al-Qaida

Ifølge en ikke navngitt tjenestemann tyder alt på at al-Qaida står bak.

Byen Tel Afar ligger rundt 70 kilometer nord for Mosul, der ytterliggående sunnimuslimer og andre opprørere har vært svært aktive i en rekke år. Lørdag ble to irakiske fjernsynsjournalister drept i byen, som er Iraks nest største.

Flertallet av innbyggerne i Tel Afar er sjiamuslimer fra landets turkmenske minoritet. Folkegruppen har de siste årene blitt utsatt for en rekke drap og kidnappinger.

Les også: - Vi skal ikke gjenta tabbene fra Irak

Drepte pilegrimer

En annen selvmordsbomber angrep søndag en gruppe sjiamuslimske pilegrimer som var på vei til et tempel i Baghdad.

Minst 14 personer ble drept og mer enn 30 ble skadd, hvorav noen av dem fikk kritiske skader, ifølge politiet.

– Dammer av blod, sko og likdeler dekker bakken, sier en politimann, som også forteller at kvinner og barn er blant ofrene.

Lørdag ble minst 60 personer drept i to selvmordsangrep som også rammet sjiamuslimske pilegrimer i og ved Bagdad.

Over 180 personer er bekreftet drept i Irak på mindre enn en uke.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus