– Eksperter har begynt å ødelegge kjemiske våpen i Syria

En gruppe internasjonale våpeneksperter skal søndag ha begynt å destruere Syrias kjemiske våpen og produksjonsanlegg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– I dag er det første dag med destruering. Tunge kjøretøy skal kjøre over og dermed ødelegge stridshoder, kjemiske luftbomber og mobile og statiske blandings- og oppfyllingsenheter, sier en ikke navngitt kilde i ekspertteamet til nyhetsbyrået AFP.

Les også: Hauge: Norge må vurdere våpendestruksjon

Ekspertene jobber for FN og OPCW, organisasjonen som overvåker det internasjonale forbudet mot kjemiske våpen. De kom til Syria tirsdag som følge av at FNs sikkerhetsråd har vedtatt en resolusjon som krever at de kjemiske våpnene skal gjøres rede for og ødelegges.

Les også: Solberg: Ikke negativ til å destruere kjemiske våpen

Gjøre anleggene ubrukelige

En OPCW-kilde i Haag sa tidligere i uka at det i destrueringen vil bli brukt både sprengstoff, slegger og sement for å gjøre anleggene ubrukelige.

I henhold til FN-resolusjonen skal Syrias kjemiske våpen ødelegges innen midten av 2014. Lørdag meldte NRK at Russland og USA har ytret ønske om at en del av våpnene destrueres i Norge.

Les også: – Norge bedt om å destruere Syrias kjemiske våpen

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus